Hava Durumu

ÇGD Başkanı Rabia Deniz: Sistemli bir mücadele şart

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Rabia Deniz, YeniDönem gazetesinin 10. Yılını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2019 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2019 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ÇGD Başkanı Rabia Deniz: Sistemli bir mücadele şart

Başkan Kolaylı, "Gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan yerel basınımızın güçlü temsilcilerinden YeniDönem gazetesi, ne mutlu ki sektörde 10. yılına ulaşmanın gururunu yaşıyor. Bilindiği gibi güçlü demokratik sistemler, güçlü bir yerel basının varlığıyla oluşabilir. Özellikle yerelde, yani mahallemizde, köyümüzde, ilçemizde yaşanan sorunlar yerel basında yer bulursa halkın sesi olabilir ve çözüme kavuşabilir. Bu gerçeklere rağmen günümüzde gelinen noktada, yönetilenin sesi, yönetenin sağduyusu konumundaki yerel basınımız, üst üste yığılmış bir dizi sorunla boğuşuyor. Yerel basın kuruluşlarımız ve çalışanları ağır ekonomik sorunlarla karşı karşıya. Basın özgürlüğünden çalışma koşullarına, mesleki standartlardan basın ilanlarına ve basın kartlarına kadar bir dizi sorun acil çözüm bekliyor. Böylesine zor koşullarda doğru ve tarafsız habercilik anlayışından ödün vermeden, geniş yazar kadrosuyla yayın yaşamına devam eden YeniDönem gazetesinin yönetici ve çalışanlarını kutluyor, nice 10 yıllara ulaşmalarını diliyorum" dedi.

NİCE ÖZGÜR YILLARA...

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu adına YeniDönem gazetesinin 10. Yılını kutlayan ÇGD Başkanı Rabia Deniz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İçinde yaşadığı toplumu, insanlığı ilgilendiren bir olayı, yönetenlerin aldığı kararları tüm gerçekliğiyle doğru bir şekilde haberleştiren ve kamuoyunun bilgisine sunan bir meslek olan basın, şüphesiz ki demokrasinin önemli sacayaklarından... Özgür, tarafsız ve objektif basın olmadan da gerçek anlamda demokrasiden söz etmek mümkün değil. Demokrasinin sağlıklı işlemesi, halkın haber alma hakkının sağlanması için basının özgür biçimde çalışması gerek."

"Ancak Türkiye'de gazetecilik, içinden geçtiğimiz süreçte keskin tartışmaların merkezinde yer alıyor.  Gazeteciler güvencesiz çalışma, ekonomik ve sosyal baskılarla karşı karşıyayken düşünce özgürlüğünde ise kapkaranlık bir dönemi yaşıyor. İçinde bulunduğumuz bu tarihi sürecin notlarını gazetecilik mesleğini, halkın gerçekleri öğrenme hakkı için sürdüren meslektaşlarımız tutuyor. Gelinen süreçte kapatılan gazetecilik kurumları, haberleri nedeniyle cezaevine gönderilen basın emekçileri, ifade özgürlüklerini kullandığı için işlerinden atılan gazeteciler bir yanda, tam anlamıyla tekelleşmiş ve tek sesleşmiş bir medya ile karşı karşıyayız."

"Tehdit, baskı ve hukuki yaptırımlara karşı savaşımını sürdüren gazetecilerin sayısı da varlığı daralan kurumlarda giderek azalmakta. Son yıllarda pek çok gazetenin önce büroları kapanmış, ardından da basılı hayatlarına son verilmiştir. Çağdaş Gazeteciler Derneği yönetimi ve üyeleri olarak bizler, gazeteciliğe veya gazetecilere yönelik tehditlere karşı sistemli bir mücadelenin yürütülmesini kurtuluş olarak görüyor, ifade özgürlüğünün çalışma hak ve özgürlüğünden geçtiğini savunuyoruz."

"Bütün bu şartlar altında habercilik yapmaya devam eden, her şeye rağmen mesleki ilkelerinden ödün vermeyen, halkın haber alma hakkını her şeyin önünde tutan meslektaşlarımızla umutlanıyoruz. Böyle bir ortamda yayın hayatını sürdüren, sürdürebilen kurumlara olan ihtiyaç daha da artmaktadır. Yaşanan tüm gelişmeleri kamu adına izleme, haberleştirme ve toplumun tüm kesimleriyle özgürce ve bağımsız bir şekilde paylaşmanız dileğiyle... 10 Yıl önce yayın hayatına başlayan YeniDönem gazetesinin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, kuruluşundan bu güne emeği geçen yönetici ve çalışanlarına nice başarılar diliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.