Hava Durumu

CHP Bursa'da flaş gelişme! Zafer Yıldız çekildi

CHP Bursa İl Kongresi'ne bir hafta kala adı il başkanlığına aday isimler arasında yer alan Zafer Yıldız, kongrede aday olmayacağını sitem dolu ifadelerle açıkladı. Kongrede aday olacak bir başka isme destek olmak için adaylıktan çekilmediğini vurgulayan Yıldız, "Kimseye kırgınlığım, kızgınlığım yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2018 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2018 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa'da flaş gelişme! Zafer Yıldız çekildi

7 Ocak'ta yapılması planlanan CHP Bursa İl Kongresi öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı. Daha önce il başkanlığı için ismi sıkça dillendirilen bir önceki dönem il başkanı Zafer Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı sitem dolu açıklamayla kongrede aday olmayacağını duyurdu. İl başkanlığı seçimlerinin bir ekip işi olduğunu belirten Yıldız, "Karakteri 'bağımsızlık ve özgürlük' olan kurucuların bir 'ulus' yarattığı partim CHP'nin bir üyesi olmaktan her zaman onur duydum. Hizmetinde olduğum ve olacağım her süreçte partimin ilke ve değerlerinden ödün vermem söz konusu olamaz. Tüzükler, bir örgütün işleyiş dayanaklarını ortaya koyar" dedi.

STRATEJİK PLANLARI VAR

Açıklamasında sosyal medya hesabından yaptığı CHP Parti Tüzüğü'nün "Siyasal Yaşam Anlayışı"nı düzenleyen 4.maddeye ilişkin paylaşımını anımsatan Yıldız, "Bazı partililerimiz, bu paylaşımımı, adaylık açıklamam şeklinde değerlendirerek, iyi dileklerde bulunmuşlar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ancak, paylaşma amacım, bu parti çatısı altındaki siyasal yaşam anlayışımıza bir kez daha dikkat çekmekti. Evet, İl Başkanlığı için aday olmayı düşündüm; ancak bu çalışmalar tek başına yürütülemez ve örgütlü bir çabayı gerektirir. Bu hizmete adaylığı düşündüğüm süreçte yola birlikte çıkmak istediğim bazı arkadaşların daha stratejik planları olduğunu gördüm" diye konuştu.

DEĞERLERİNİ YİTİRMEDEN...

"Partimin 'onurlu' bir üyesi olma niteliğimi her zaman koruyarak, daima hizmetindeyim" diyen Yıldız, "7 Ocak'ta yapılacak İl Kongresi'nde aday olmayacağımı belirtiyor ve aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. 2018 'in "sevgi ve kardeşlik" yılı olmasını diliyor ve insanlığın, daha fazla değerlerini yitirmeden yarınlarına sahip çıkmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

KIRGIN, KIZGIN DEĞİLİM

Sosyal medya hesabındaki paylaşımın ardından YeniDönem'in ulaştığı Yıldız, kongrede aday olacak bir başka isme destek olmak için adaylıktan çekilmediğini, kendi kararı olduğunu söyledi.  "Partimin yanındayım, partim için mücadelemi sürdüreceğim" diyen Yıldız, paylaşımındaki sitemkâr cümlelerle ilgili de "Kimseye kırgınlığım, kızgınlığım yok" ifadesini kullandı.

Zafer Yıldız'ın aday olmayacağına ilişkin yaptığı paylaşım:

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.