Hava Durumu

CHP Bursa'da tarihi gün!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Teşkilatı yeni il başkanını belirlemek için bugün sandık başına gidiyor. Hüseyin Akkuş ile İsmet Karaca'nın yarışacağı olağan il kongresinde 645 delege oy kullanacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2018 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2018 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa'da tarihi gün!

-Onuralp ÖZALP-

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa Olağan İl Kongresi bugün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak. Hüseyin Akkuş ve İsmet Karaca'nın yarışacağı kongre öncesi YeniDönem gazetesi olarak adayların sürece ilişkin görüşlerini aktardık.

AKKUŞ : "ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYDUM"

CHP Bursa İl Başkanlığı'na adaylığını koymasındaki etkenleri açıklayan Hüseyin Akkuş, "Türkiye'de baskıcı bir rejim uygulanıyor. Gerçekten Türkiye'yi yöneten ve yönetmek isteyen tek adamlık rejimine karşı, benim gibi sorumluluk duyan bir insanın elini taşın altına koymaması gibi lüksü yoktur. Bu yüzden CHP Bursa İl Başkanlığı'na talip oldum" dedi.

"DELEGELERE GÜVENİYORUM"

'CHP sağduyusu'na her zaman güvendiğini ifade eden Hüseyin Akkuş, "645 delegemiz bu sağduyuyla sandığa gidecek ve oyunu verecektir. Ben delegelerimize güveniyor ve gereğini yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

"BAŞKANLAR ÖRGÜTÜN ÖNÜNE GEÇMEMELİ"

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Tükyılmaz'ın daha önce yaptığı "Bursa'da 7 Ocak tarihinde yapılacak kongrede İsmet Karaca il başkanı olacak" açıklamasını eleştiren Akkuş, "Belediye başkanlarının bu süreçte, bu tür konuşmalar yapmalarını kesinlikle doğru bulmuyorum. Belediye başkanları örgütün önüne geçmemeli. Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söylediği gibi, Başkanlar örgüte müdahale etmemeli. Sayın Türkyılmaz'ın bu tutumu Genel Başkanımızın söylemine ters" ifadelerini kullandı.

"DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLACAK"

Kongrenin bütünlük içerisinde geçeceğini söyleyen Akkuş, "En sorunsuz şekilde ve centilmence yarışın olduğu bir il kongresi geçirmeyi hedefliyoruz. Bugün bir tarih yazılacak ve Bursa'da yeni bir döneme geçilecek. Tabii bu söylemlerin pratiğe dönüşmesi gerekir. İnanıyorum ki İl Kongremizi demokrasi şöleniyle ve adil bir yarışla sonlandıracağız" dedi.

KARACA : "7 TOPLANTI YAPTIK"

Adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan İsmet Karaca ise, Osmangazi İlçe Örgütü'nün baskısıyla bu yarışa katıldığını söyledi. Karaca, "Bu süreç içerisinde belediye meclis grubu, gençlik kolları ve kadın kolları ve Osmangazi teşkilatıyla tam 7 defa toplantı yaptım. Bu görüşmeler neticesinde Bursa CHP İl Kongresi'nde başkanlık için adaylığımı koymaya karar verdim. 27 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi'nin çeşitli kademelerinde görevimi layıkıyla yerine getirdim" şeklinde konuştu.

"CHP BÜTÜNLEŞECEK"

İl Başkanlığına adaylığını açıkladıktan sonra olumlu geri dönüşler aldığını dile getiren Karaca, "Osmangazi İlçe Örgütü gibi diğer ilçe örgütlerinden de gayet olumlu tepkiler aldım. Ama burada önemli olan bizim CHP olarak bütünleşmemizdir. İl Kongremizi de bu ölçüde sürdüreceğiz. Biz birbirimizi yenerek zafer kazanmayacağız.  Bursa'da 18 belediyeyi alarak, Türkiye'de iktidar olarak, AK Parti'ye karşı zafer kazanacağız" diye konuştu.

"BAŞKANLAR TARAFSIZ OLMALI"

Belediye başkanlarının kongre sürecine dahil olmalarını doğru bulmadığını açıklayan İsmet Karaca, "Sayın Hayri Türkyılmaz'ın beni, Sayın Mustafa Bozbey'in ise Hüseyin Akkuş'u desteklediğine yönelik iddialara inanmıyorum. Ben hem belediye başkanlarımızın, hem de milletvekillerimizin bu süreçte tarafsız olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"ÖZLENEN KONGRE OLACAK"

Bursa CHP Teşkilatı'nın yıllardır özlediği kongreyi, partiye yakışır şekilde geçeceğinin altını çizen Karaca, "Hüseyin Bey'le sadece sandıkta yarışacağız. Sandıklar kapandıktan sonra kol kola sonuçları bekleyeceğiz. Seçimi kim kazanırsa kazansın aslında kazanan CHP olacaktır. Ben delegelerimize diyorum ki, 'Beni seçin, siz değil AK Parti düşünsün'" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.