Hava Durumu

CHP Bursa için aday çıkarmayacak

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, istifalarla boşalan Ankara ve Bursa belediye başkanlığı için parti olarak aday göstermeyeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2017 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2017 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa için aday çıkarmayacak

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan MYK'nın gündemini düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. Tezcan, bugün Türkiye nüfusunun yarısının seçilmemiş belediye başkanları tarafından yönetildiğini anlatarak, "Bir kısmı kayyumlarla görevden el çektirilmiştir, bir kısmı da şantaj ve tehditle istifa ettirilerek görevden el çektirilmiştir. Hani milli irade, nerede milli irade? Milli irade sadece konjonktürün size uygun olduğu dönemde kullanılacak bir ifade midir? Milli irade demokrasinin özü değil mi? Demokrasinin özü milli irade. Madem böyle bir kaos var, millet el koysun. Bu kaosun çözüm yolu milletin meseleye el koymasıdır.Yerel seçimlerin erkene alınması imkanını getirelim ve yerel seçimleri erkenden yapalım bitsin bu kaos. Herkes tedirginlikten kurtulsun" diye konuştu.

ADAY GÖSTERMEYECEĞİZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceğini açıkladığına değinen Tezcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bursa açıkladı istifa etti. Biz bundan önce İstanbul'da belediye meclisinde yapılan seçimde belediye başkan adayı göstermiştik. Dün genel başkanımız 'millete gidelim' çağrısını yapmıştır. Bu nedenle artık bu kaosu kesin olarak çözecek yer millet olacağından bundan sonraki belediye meclislerinde, bu sebeple boşalan belediye başkanlıklarına aday göstermeyeceğiz.''

YANLIŞ YAPTIK

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Deniz Gürel'e yaptığı açıklamada Melih Gökçek'in istifasının ardından yapılacak seçimle ilgili konuşmuş "İstanbul'da aday göstermemiz yanlıştı. CHP'nin Ankara'da aday çıkarmayacağını düşünüyorum" demişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.