Hava Durumu

CHP Bursa İl Başkanı Akkuş'tan seçim değerlendirmesi: 'Tarihe geçecek'

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, il genelinde yüzde 27'ler dolayında bulunan oy oranının yüzde 47'ye yükseldiğini belirtip, "Bu seçim, CHP'nin kazandığı yerel seçim olarak tarihe geçecektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2019 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2019 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa İl Başkanı Akkuş'tan seçim değerlendirmesi: 'Tarihe geçecek'

Yazılı açıklama yapan Akkuş, şu an elde olan verilere göre CHP'nin Bursa'daki belediye sayısını 3'e çıkardığını, CHP'li belediyeler tarafından yönetilen Mudanya ve Nilüfer'e Gemlik'in de eklendiğini belirterek şunları söyledi:

"Öncelikle, Nilüfer Belediye Başkanımız Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanımız Hayri Türkyılmaz ve Gemlik Belediye Başkanımız Mehmet Uğur Sertaslan'ı, il-ilçe yönetimlerimizi, parti örgütümüzü kutluyorum. Çok emek harcanan bir seçim sürecini geride bıraktık. Bir yandan Büyükşehir Belediye Başkanlığı oylarıyla ilgili itirazımız da yürürlükte. Seçim Kurulu'nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile ilgili alacağı kararın da olumlu olmasını bekliyoruz."

CHP'nin Bursa il genelinde yüzde 27'ler dolayında bulunan oy oranının yüzde 47'ye yükseldiğini belirten Akkuş, "2017 Anayasa referandumunda Bursa'da 868 bin hayır oyu çıkmıştı. 31 Mart yerel seçiminde Büyükşehir Başkan Adayımız Mustafa Bozbey 850 bin oy aldı. Bu rakamlar, Bursa'da yaşayan ve parlamenter sistemden yana görüş belirten, çağdaş yaşamı önemseyen kitlenin neredeyse tamamı için CHP'nin adres olduğunun da göstergesidir" dedi.

"BU SEÇİMİN KAZANANI CHP'DİR"

CHP Bursa İl Başkanı Akkuş, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere nüfus açısından ağırlık taşıyan neredeyse tüm büyükşehirleri CHP'li adayları kazandığına dikkat çekerek, "Bir yandan seçim sonuçlarının resmileşmesini beklerken, YSK'nın açıkladığı kesin olmayan sonuçlara göre partimizin oy oranlarını katlayarak seçimi kazandığı İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Bolu, Artvin, Aydın, Muğla başta olmak üzere, bu seçimden galip çıkan tüm il ve ilçe belediye başkanlarımızı kutluyorum. Bu seçim, CHP'nin kazandığı yerel seçim olarak tarihe geçecektir. Bu seçim sonuçları, iktidar partisinin hakaretamiz-saldırgan-ayrıştırıcı-bölücü siyaset tarzının artık toplum nezdinde geçersizleşmeye başladığını göstermesi bakımından da çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Akkuş, yerel seçim sürecinde Bursa'ya 3 kez gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm mecralarda ifade ettiği "Nüfusu kalabalık bütün büyükşehirleri alacağız" söyleminin büyük oranda gerçekleştiğine de vurgu yaparak, "CHP geleceğe güvenle yürüyor. Bu yolun sonu iktidar olacaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.