Hava Durumu

CHP Bursa İl Başkanı Akkuş: YSK'nın itibarını yerle bir ettiler

YSK'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararını değerlendiren CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, bunun bir demokrasi ayıbı olduğunu söyledi. Akkuş, "Yüksek Seçim Kurulu'nun 6 Mayıs'ta gerçekleştirdiği Sandık Darbesi asla unutulmayacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2019 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2019 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa İl Başkanı Akkuş: YSK'nın itibarını yerle bir ettiler

Sandık kurullarını CHP'nin oluşturmadığını, kimlerin sandık kurulunda görev alıp almayacağına da CHP'nin karar vermediğini hatırlatan Akkuş, "Seçimi kaybettiler. 36 gün boyunca itiraz üzerine itiraz ettiler, sayım üzerine sayım yaptırdılar. Baktılar ki, olmuyor, seçmenin iradesi yok sayılamıyor, kaybedilmiş seçim, kazanıldı diye listelere geçirilemiyor. Buldukları yol bu oldu. Beklerdik ki, eğer sandık oluşumunda bir hata yapılmışsa, YSK gerçekten adalet dağıtacaksa, İstanbul genelindeki tüm seçimleri iptal edilsin! İktidar partisinin kaybettiği seçimi iptal edip, kazandıklarını geçerli sayacak kadar ayıplı ve hukuk dışı bir uygulama bu ülkede hiçbir zaman yaşanmadı. Bu kararı veren hakimlerin, kendi vicdanlarında kendilerini aklayıp aklayamadıklarını bilemeyiz. Ama Türk halkının gözünde YSK'nın itibarlarını yerle bir ettiklerini söyleyebiliriz" dedi.

Akkuş'un açıklaması şöyle:

"Sandık kurulları tek kişiden oluşmuyor. Partilerin de sandık görevlileri var, müşahitler var. Sayım anında ve ıslak tutanaklar hazırlanırken AKP'nin sandık görevlileri ve müşahitleri bile itiraz edecek bir şey bulamamışlar. Ortada sandık başında yapılmış itiraz yok. Seçmenin iradesi sandığa yansımış mı, yansımış. Ama bu irade AKP'den yana değil, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'ndan yana tecelli edince, kumpas üzerine kumpas kurdular. Bula bula sandık kurullarının oluşumunda hata bulmuşlar. Oysa aynı konuda daha önce verdikleri ret kararlarının mürekkebi henüz kurumadı. AKP kaybederse bir kulp bulur, yasa-yönetmelik tanımadan seçimi iptal ederiz diye bir anlayışı meşru kabul etmek mümkün müdür? Böylesi bir ayıbı Türk halkına yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yoktu. Bu kararla, İstanbul seçmeninin iradesi yok sayılmıştır."

"ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK"

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, mazbatası iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yenilecek seçimi bu kez çok daha farklı kazanacağına inandığını belirterek, "İmamoğlu'nun çok kısa sürede yaptığı ve halkın gönlüne giren hizmetleri bile geleceğin ne kadar güzel olacağının habercisiydi. İmamoğlu yine kazanacak ve koltuğa oturacak. Tarih o seçim zaferini de, bu siyasi zilleti Türk halkına yaşatanları da ayrı ayrı yazacak" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.