Hava Durumu

CHP Bursa Milletvekili Aydın: Üçüncü Havalimanı'nda kaç işçi yaşamını yitirdi?

Üçüncü Havalimanı'nda çalışma koşullarını protesto eden işçileri Meclis'e taşıyan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a verdiği önergeyle burada kaç işçinin, iş kazasında yaşamını yitirdiğini sordu.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa Milletvekili Aydın: Üçüncü Havalimanı'nda kaç işçi yaşamını yitirdi?

Son dönemde basına yansıyan haberlerde Üçüncü Havalimanı'nda çalışan işçilerin çalışma koşullarının kötü olduğunu dile getiren CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, verdiği soru önergesiyle Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a çalışma koşullarının düzeltilmesini isteyen işçilerin bir dizi eylemle seslerini duyurmaya çalıştığını hatırlattı. Aydın, "İşçiler yemek, barınma ve ulaşım koşullarının düzeltilmesini talep ediyor. Yemekhanede uzun kuyruklar oluştuğunu, çoğu zaman da aç kaldıklarını belirten işçiler işçilerle ve formenler aynı yemekhanede yemek yemesini istiyor. Çoğu kez iş kazalarıyla gündeme gelen havalimanı inşaatında işçiler ayrıca "şimdiye kadar yaşanan iş cinayetlerinin aydınlatılmasını" da talep ediyor. İşçilerin 15 maddeye sıraladığı talepler de kamuoyuna yansıdı" dedi

"HAVALİMANI'NDA SİGORTASIZ KAÇAK İŞÇİ ÇALIŞTIRILMAKTA MIDIR?"

Aydın, Bakan Selçuk'a şu soruları yöneltti: "Bakanlığınız tarafından Üçüncü Havalimanı'ndaki çalışma koşulları hakkında bir soruşturma ve inceleme yapıldı mı? Bir soruşturma ve inceleme yapıldıysa hangi tespitlerde bulunuldu? Üçüncü Havalimanı'nda sigortalı işçi sayısı kaç tanedir? Havalimanı'nda çalışan kaç yabancı uyruklu işçe çalışmaktadır? Yabancı uyruklu çalışan işçilerin sosyal güvenlik hakları var mıdır? Havalimanı'nda sigortasız kaçak işçi çalıştırılmakta mıdır? Üçüncü Havalimanı'nda kaç işçi, iş kazasında yaşamını yitirmiştir?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.