Hava Durumu

CHP Bursa'nın yeni başkanı Karaca ilk kez YeniDönem'e konuştu! Flaş açıklamalar...

Geçen hafta sonu yapılan CHP İl Kongresi'nde 294 oyla İl Başkanı seçilen İsmet Karaca ilk kez YeniDönem gazetesine konuştu. Karaca, erken seçime hazır olduklarını belirterek, "Yarın seçim olsa hem Bursa'da hem de Türkiye'de CHP iktidara gelir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2020 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2020 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa'nın yeni başkanı Karaca ilk kez YeniDönem'e konuştu! Flaş açıklamalar...

Onuralp Özalp

Cumhuriyet Halk Partisi 9 Şubat Pazar günü Bursa'da yeni il başkanını belirledi. 614 delegenin oy kullandığı kongrede İsmet Karaca 294 oyla CHP'nin yeni İl Başkanı seçildi. İsmet Karaca, İl Başkanı seçildikten sonra ilk defa YeniDönem gazetesi muhabiri Onuralp Özalp'in sorularını yanıtladı.

"Zorlu bir seçim süreci geçirdiniz, yaklaşık 3 ay boyunca üyelerin, delegelerin nabzını tuttunuz. Sonunda da kongreden zaferle ayrıldınız. Neler söylemek istersiniz?"

"Biz seçim kazanmadık, biz yönetime talip olduk ve CHP örgütü de bana ve arkadaşlarıma oy çokluğuyla görev verdi. Bursa'da, şu ana kadar enerjisi en yüksek kongreyi gerçekleştirdik. Kongreden sonra Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da arayarak tebrik etti ve memnuniyetini iletti. Gerçekten de her şey çok güzel hazırlanmıştı."

"Aslında daha sonra soracaktım ama hazır konusu açılmışken sormak istiyorum. Kongrede bir de protokol krizi yaşandı. 20 yıl boyunca Nilüfer'de Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiş ve son seçimlerde de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Bozbey'in 'Onur Konuğu' olması gerekmez miydi, onun yeri diğer üyelerle beraber balkonda oturmak mıydı?"

"Kongrenin hazırlanmasını bir önceki yönetim üstlenmişti. Bu yüzden de her ayrıntıyı bilemiyorum. Bu konu hakkında konuşmam uygun olmaz."

"İl Kongresi öncesinde ve sonrasında başkan adaylarından milletvekillerine dek herkes birlik ve beraberlik mesajı verdi. CHP, çekişmelerin, kutuplaşmaların odağında bir parti mi? Gerçekten sözde değil de özde birliktelik kurulması için ne gibi çalışmalarınız olacak?"

"Hepimizin isteği birlik olmak ve birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'ni hem yerelde hem de Türkiye'de iktidara taşımak. Kongre sürecinde de hepimiz aynı amacı dillendirdik. Mesela dün diğer il başkanı adaylarıyla öğlen yemeğini yedik. Bundan sonra da diğer adaylarla birlikte çalışacağız, değerlendirmeler yapacağız. Milletvekillerimizde daha sık toplantılar yapacağız, ilçe başkanlarıyla bir araya geleceğiz. Örgüt toplantıları düzenleyeceğiz. Yani birliğimizin sözde değil özde olacağını herkes görecek. Bu birlikteliğimizin verdiği motivasyon da halkımıza yansıyacak. İlk seçimde de bizi iktidara taşıyacaklar."

"Kayıtlara geçmesi açısından bu soruyu sormak istiyorum. Sizden ve yönetimdeki arkadaşlarınızdan herhangi bir istifa haberi duyacak mıyız, bir yerlere aday olmak için?.."

"Biz hâlâ kaybedilen yerel seçimin travmasını üzerimizden atamadık, atamıyoruz! CHP'yi Bursa'da iktidara taşımaya çok yaklaşmıştık, kendimizden de son derece emindik, birçok şehirde CHP birinci parti olmuştu. Ama Bursa'da olmadı. Bir sonraki seçime 4 yıl 1 ay var. Bana şimdiden 'Bir adayınız var mı?' diye soruyorlar. Hatta öneriler bile veriyorlar. Ama daha uzun bir zamanımız var. Biz şimdiden önümüzdeki seçimleri kazanmak için çalışmalara başladık. Tek düşüncemiz; bu şehri ve ülkeyi mevcut yönetimden ve diğer partilerden daha iyi yönetebilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşımaktır. İl örgütümüz bize bir görev verdi, biz de bu görevi sonuna kadar götüreceğiz."

"Seçimden söz açılmışken, kongre öncesi yaptığımız sohbette sonuna kadar ön seçimin savunucusu olacağınızı söylemiştiniz. Hem milletvekilli hem de belediye başkan adaylarını ön seçimle belirleyecek misiniz?"

"Aynı düşüncedeyim, hiçbir değişiklik yok. Ben kesinlikle ön seçimle belirlenmesi taraftarıyım. Ama bu konuda karar mercisi tabiî ki partinin genel merkezidir. Ben sonuna kadar ön seçim yapılmasını savunacağım."

"CHP'de, genelde Kurultay'dan sonra bazı il başkanları, genel başkanın karşısında bazıları ise yanında yer aldığını göstermek için kameralar karşısına çıkıyor. Siz böyle bir durumda genel başkanın yanında veya karşısında görünecek misiniz?"

"Ben Bursa CHP'nin İl Başkanıyım. Benim görevim genel başkanı belirlemek değil, partimi ilimde birinci parti yapmaktır. Böyle bir oluşumun ne yanında ne de karşısında yer alırım. Bizim görevimiz ve hedefimiz Bursa'da en iyi sonucu almaktır."

"Başarı kriteriniz nedir?"

"Ben herhangi bir sayı vererek alanımı dağıtmam. Hedefimiz, Bursa'nın 17 ilçesini ve Büyükşehir Belediyesi'ni de katarsak 18 belediyeyi de kazanmaktır. Şehir adına tüm milletvekillerini kazanmaktır. Bunun için çalışırız. 7 milletvekili sözü, 9 belediye sözü gibi sözleri benden duyamazsınız. 7 milletvekili sözümüz varsa 8'inci sıradaki milletvekili neden kazanmak için çalışsın veya 9 belediye başkanlığı sözümüz varsa 10'uncu belediye başkanlığı neden bizden olmasın. Hedefimiz; her şeyimizi ortaya koyarak, her bölgede birinci olmak. İkincilik bir başarı değildir!.."

"Artık resmen İl Başkanısınız, şimdi ne olacak, planlarınız neler, iktidar yolu nasıl açılacak?"

"Dediğim gibi yerel seçime 4 yıl 1 ay var. Uzun bir süre olabilir ama çalışmalarımıza bugünden başlıyoruz. Şehrimizin sorunlarını biliyoruz, çözüm yollarımız var. Özellikle yerel yönetimlere bu sorunların çözümü noktasında baskı yapacağız. Bursa'nın ulaşım sorunu, kentsel dönüşüm sorunu, şehir planlama sorunu, su sorunu... Bu sorunların hepsi gündemimizde. Yöneticilerin de gündeminde kalması için elimizden geleni yapacağız. Bir yandan da yarın seçim olacakmış gibi çalışmaya devam edeceğiz."

"CHP'nin kendisini halka anlatamadığı yorumuna katılıyor musunuz?"

"Hayır! Halk zaten biziz!.. Yönetici konumunda değil, yönetilen konumundayız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı okundan biri de halkçılıktır. Biz de halkın içindeyiz. Bu konuda da sıkıntı yaşamıyoruz. Hatta seçim olsa şu anda biz iktidar oluruz. Halkımızın bize ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne güveni var. Sadece vatandaşa gelen faturalar bile yönetimin ne kadar yanlış olduğunun göstergesi!"

"O zaman Bursa CHP İl Başkanlığı olarak 'seçime hazırdır' yorumu yapılabilir mi?"

"Kesinlikle hazırız."

"Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?"

"Bursa'da çiçekler açacak ve mutlaka bahar gelecek..."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.