Hava Durumu

CHP Bursa'nın yeni il başkanı Hüseyin Akkuş

CHP Bursa Teşkilatı yeni il başkanını belirlemek için bugün sandık başına gitti. Hüseyin Akkuş 317 oyla başkan seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2018 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2018 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa'nın yeni il başkanı Hüseyin Akkuş

-Onuralp ÖZALP-

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa'da tarihi il kongresini gerçekleştirdi. Öğlen saatlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan il kongresine Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekilleri, AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, CHP delegeleri ve partililer katıldı. 

'EN ZORLU GÖREVİMDİ'

Yoğun katılımla gerçekleştirilen il kongresinin açılış konuşmasını yapan Bursa CHP eski İl Başkanı Şadi Özdemir, "Ben hayatımın belki de en zorlu görevini yaptım. Biz görevleri bırakmayı bilmeliyiz. Yeni insanların, yeni enerjilerle bizleri daha yukarıya taşıması her şeyden daha önemlidir. Cumhuriyet Halk Partili olmak 'ben ne olacağım' dememektir, delege kavgası yapmamaktır. Ben il başkanlığı görevini bırakıyorum, siyaseti bırakmıyorum. Bu iş dava meselesiyse yapacağımız her zaman bir şey vardır. Biz hava insanı değil dava insanıyız. Davamızı sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

VEKİLLERDEN BİRLİK MESAJI

Bursa CHP milletvekillerinin de söz aldığı kongrede birlik ve bütünlük mesajları verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, "Biz bugünü değil, 2019'u düşünmek ve tüm enerjimizi 2019'daki yol ayrımına harcamak zorundayız. Bugün burada seçilecek il başkanı ve listesindeki yönetim kurulu üyeleri ellerini vicdanlarına koyarak çalışmalı" dedi. 

GERGİNLİK YAŞANDI

Konuşmaların ardından liste oylaması yapılarak çarşaf lise olması yönünde karar kılındı. Bu sırada çarşaf liste talebine sinirlenen bir grup partili, olay çıkarttı. Olay sırasında partili bir kadın fena halde hırpalandı. Gerginliğin bitmesinin ardından adayların konuşma sırası için kura çekildi. Kura sonucunda kürsüye ilk çıkan Hüseyin Akkuş oldu. 

KÜRSÜYE AİLESİYLE ÇIKTI

Akkuş kürsüye ailesiyle birlikte çıkarak, "İki yıl boyunca yürüteceğim çalışmada ailemin desteği benim için çok önemli, onların her zaman arkamda olduğunu bilmek bana güç verecektir" dedi. Daha önce Görükle'de Belediye Başkanlığını üstlendiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Hüseyin Akkuş, "Görükle biz sosyal demokratlar için nasıl bir yer istediğimize örnek gösterilecek bir yerdir. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa işçilerle ve memurlarla toplu sözleşme ilan eden, 1 Mayıs'ı bayram kabul ederek sözleşmeye geçiren tek belediyeyiz. 2017 referandumunda Görükle'de yüzde 80'lik Hayır oyu veren, Nilüfer'de ise sayın Bozbey'in de katkılarıyla yüzde 62.7 oranında Hayır oyu verdirmeyi başarmış bir ekibiz" dedi.

'ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ'

"Özeleştiri yapmak gerekirse bizim de demokratikleşme sürecinde sıkıntılarımız var" diyen Akkuş sözlerine şöyle devam etti: "Biz ilkeli olacağız, kimseyi kişisel çıkarlarımız nedeniyle ötekileştirmeyeceğiz, CHP'nin doğal tabanı ile buluşmada kararlı olacağız. Eğer biz bunu yapmayı başaramazsak, 2019'da yaşayacağımız sorunları açık sesle tartışmalıyız. Arkadaşlarımız diyor ki 'Vallahi İsmet Karaca kazanırsa AKP korkacak.' Ben de diyorum ki, Örgüt, birilik ve beraberlik içerisinde olursa, önce Bursa'da kazanacağız, sonra Türkiye'de kazanacağız." Sanayicinin, işçinin, çiftçinin sorunlarını bilmeyenlerin solcu olamayacağına dikkati çeken Akkuş, "Gençlerle, kadınlarla ilgili sorunlarımız var. Çünkü bizi anlamıyor. Çünkü biz kendi içimizdeki sıkıntılarımızı onlara yansıtıyoruz. Bizler Gezi Olaylarını anlamadık, o gençleri anlamadık, ne hissettiklerini anlamadık. Biz gençlerin anlayacağı bir CHP yaratacağız ve onlarla beraber yol alacağız" diye konuştu.

'ÖRGÜTLENECEĞİZ' 

Bursa'da örgütlü bir toplum yaratma zorunluluğu olduğunu söylen Akkuş, "700 bin civarında işçimiz var, yüzde 12,3 oranında sendikalı var. Örgütlü toplumun önünü açacak bir işçi kurultayı düzenlenmesi taraftarıyım. Bursa ovası tüketildi. Bursa'yı talan edici bir süreç var. Kentsel dönüşüm adına rantsal bir dönüşüm var. Bursa yok ediliyor. Tüm bu sorunları ele alacağımız kurultaylar düzenleyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

'ÖRGÜTLERİ BOŞALTMAYACAĞIZ'

Her alana müdahil olmak istediklerini aktaran Hüseyin Akkuş, "Biz seçilirsek, işçi, kadın, genç kurultaylarımız olacak, organize sanayi bölgeleri içindeki sorunlar için çalışmalarımız olacak, çiftçi ve tarım için çalışmalar olacak. Ayrıca şunu net bir şekilde söylüyorum ki, 2019'a kadar ben ve arkadaşlarım örgütleri asla ve asla boşaltmayacağız" dedi. Hüseyin Akkuş konuşmasını Nazım Hikmet'in 'Davet' şiiriyle sonlandırdı.

'BEN TSUNAMİYİM' 

Hüseyin Akkuş'un ardından kürsüye çıkan İsmet Karaca da yönetim kurulu üyelerini tek tek tanıtarak konuşmasına başladı. Bu kongrede kaybedenin olmayacağını söyleyen Karaca, "Faşizmin ayak sesleri gelmeye başladı. Bu faşizme karşı hep birlikte omuz omuza direneceğiz" dedi. Bir milletvekilinin tutuklu, iki belediye başkanının da görevden alındığını hatırlatan Karaca, "Ben bu kongreyi Mustafa Bozbey için kazanmak istiyorum. Bozbeyi görevden almaya kalktıklarında deniz dalgalarıyla savuşturamazsınız, tsunami ile savuşturabilirsiniz İsmet Karaca tsunami olacak" diye konuştu. 

'18 BELEDİYEYİ KAZANACAĞIZ'

Bursa'da büyükşehir belediyesi ile birlikte 18 belediyeyi de kazanmak için çalışacaklarını ifade eden İsmet Karaca, "Bursa'nın tüm belediyeleri CHP çatısı altında toplanacak. Bunu yapabilmek içinde gece gündüz çalışacağız, sokaklara ineceği, meydanlara çıkacağız. Hep birlikte çalışacağız, hep birlikte kazanacağız. Eğer çalışacaksanız beni seçin, gerisini AKP düşünsün. Bizim ilk işimiz, çalışmak, çalışmak, çalışmak olacak. Seçildiğimiz andan itibaren kapı kapı, sokak sokak dolaşacağız. Bütün sorunların yerlerini bileceğiz, sorunları yerlerinde çözceğiz" ifadelerine yer verdi.

'BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ'

"Osmangazi CHP İlçe Örgütü olarak 6 yıl boyunca AKP'nin korkulu rüyası olduk" diyen Karaca konuşmasını şöyle tamamladı: "Seçilirsem en çok Osmangazi'nin Belediye Başkanı sevinecek. Ensar Vakfı'na karşı verdiğim mücadeleyi biliyorsunuz. Hiç kimseden korkmadan tehditlere boyun eğmeden sonuna kadar gittik. Artık mücadelemizi tüm Bursa'da sürdüreceğiz. Sadece siyaset diliyle ulaşamadığımız kesimlere de ulaşacağız, sokakta olacağız, saha da olacağız. Bu büyük şemsiyenin altında görev almak isteyen herkesle birlikte çalışacağız. Önce yerelde iktidar olacağız, sonra da Türkiye'de iktidar olacağız. Biz güzel günleri beklemeyeceğiz, güzel günler yaşayacağız."

AKKUŞ KAZANDI

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 645 delegeden 612'sinin  oy kullandığı kongrede, 317 oy alan Hüseyin Akkuş Bursa Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni il başkanı oldu. İsmet Karaca ise 259 oyda kaldı. Sonuçların belli olmasının ardından açıklama yapan Akkuş, " Şimdi bütünleşme zamanı. Dışarıda faşist bir rüzgâr var. Bu saatten sonra kongre süreçlerinde yaşanan tüm kırgınlıklar rafa kalkacak ve sahaya inilecek. Başka bir çözüm yolu veya seçenek yok" dedi. 
 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.