Hava Durumu

CHP'de kritik süreç! Kurultay için imza toplama süresi doldu!

CHP'de 16 Temmuz'da olağanüstü kurultay talebiyle başlayan imza toplama süreci bugün tamamlandı. CHP'li Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay için noter tasdikli yeterli sayıda imzayı perşembe günü parti Genel Merkezi'ne teslim edeceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2018 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2018 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'de kritik süreç! Kurultay için imza toplama süresi doldu!

CHP'de olağanüstü kurultay için imza toplama süresi sona erdi. Kurultay çağrıcılarından CHP'li Yaşar Tüzün, noter tasdikli yeterli sayıda toplanan imzaların perşembe günü genel merkeze iletileceğini söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama da CHP'de muhalif isimlerden ilk açıklama Gaye Usluer'den geldi. Usluer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün saat 17.30'da imza verme işlemi sona ermiştir. Noter tasdikli yeterli sayıda imzayı birleştirerek perşembe günü genel merkezimize teslim edeceğiz. Değişim ve umut kurultayına destek veren tüm delegelerimize yürekten teşekkür ederiz" dedi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Kurultay için çağrı yapanların, imzaları CHP Genel Merkezine teslimi için bir haftalık süreleri bulunuyor. Tüzük gereği verilen bir haftalık süre, toplanan imzaların ulaştırılması, tasnifi, derlenmesi ve sunuma hazır hale getirilmesi için tanınıyor. 6 Ağustos Pazartesi gününe kadar imzaların parti genel merkezine sunulması gerekiyor.

Olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayanların bu imzaları Genel Merkeze ulaştırmasıyla süreç tamamlanmış olacak. Teslim edilen imzalar Genel Merkez tarafından incelenecek. Değerlendirme sonunda yeterli çoğunluk olan 625 imzaya ulaşılması durumunda ise Genel Merkezin 45 gün içerisinde kurultayı toplaması gerekiyor.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.