Hava Durumu

CHP'de kurultay günü

CHP'de iki gün sürecek 36.Olağan Kurultay bugün saat 10:00'da Ankara Spor Salonu'nda başlayacak. Kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek . Genel başkanlık için Kılıçdaroğlu dahil beş isim yarışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2018 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2018 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'de kurultay günü

Kuruluşundan bugüne 35 olağan ve 18 olağanüstü kurultay yapan CHP'de, iki gün sürecek olan 36. Olağan Kurultay maratonu bugün başlıyor. Kulislerin hareketlendiği PM için CHP milletvekillerinin büyük bir kısmının aday olması beklenirken, toplam aday sayısının 500'ü geçeceği tahmin ediliyor. Bugün  başlayacak kurultay için salon hazırlıkları dün tamamlandı. Ses, ışık ve sahneyle ilgili detayların düzenlendiği programda salonun orta bölümüne bin 266 delegenin oturması için yer ayrıldı. Ağırlıklı olarak mavi rengin kullanılacağı kurultay salonunda, "Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz", "Barışı birlikte inşa edeceğiz", "Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz" şeklinde afişler asıldı.

BÜYÜKERŞEN'E ÖNEMLİ GÖREV

Kurultayın Divan Başkanının ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in olması bekleniyor. Büyükerşen'in ortak imza ile aday gösterileceği belirtiliyor. Öte yandan kurultayı yaklaşık bin 200 basın mensubunun izlemesi bekleniyor. Kurultaya 10 binin üzerinde kişi davet edildi.

YÜZDE 10 DELEGENİN İMZASI GEREKİYOR

CHP'de şimdiye kadar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dışında Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, eski CHP İstanbul Ümraniye İlçe Başkanı Alparslan Çabuk genel başkanlığa aday adayı olduğunu açıkladı. Parti tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olmak isteyenlerin toplam delegenin yüzde 10'unun imzasını alması gerekiyor. Buna göre aday adaylarının 126 delegenin imzasıyla başkanlığa aday olabilecek. Kurultay hazırlıkları hakkında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Şehitlerimizin olduğu ortamda kurultaya coşku katacak etkinliklerin tamamını iptal ettik" açıklamasında bulundu. Bingöl, kurultay için bir şarkı hazırlandığını ancak onun da kullanılmayacağını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.