Hava Durumu

CHP'den flaş kurultay açıklaması! Muhaliflerden sert tepki...

CHP Genel Merkezi, parti içi muhaliflerin topladığı imzalarla ilgili açıklama yaptı.  Açıklamada, 569 imzanın toplandığı belirtildi ve bu sayının yeterli olmadığı vurgulanarak "Kurultay yok" denildi. Olağanüstü kurultay talebinde bulunan muhalifler ise "Sayılarla oynanmaktadır" açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2018 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2018 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'den flaş kurultay açıklaması! Muhaliflerden sert tepki...

CHP'de 24 Haziran seçimlerinin ardından kurultay isteyen parti için muhalifler, geçen perşembe günü 630 imza toplandığını ve kurultayın yapılması gerektiğini duyurdu.

Muhaliflerin çağrısına CHP yönetiminden ise jet hızıyla yanıt geldi. Teslim edilen imza sayısının 618 olduğu, geçerli imzaların ise 605 olarak görüldüğü belirtildi. İmza vermek isteyen delegelerin noter onaylı ıslak imzasını teslim etmesi için verilen son süre de bugün doldu.

Günlerce tartışılan sürecin ardından CHP Genel Merkezi, "569 imza toplandı, yeterli sayıya ulaşılamadı" açıklamasını yaptı, kurultayın olmayacağı belirtildi.

Kurultay için 622 imza gerekiyordu.

MUHALİFLER: SAYILARLA OYNANDI

CHP yönetiminden gelen 'kurultay yok' açıklamasının ardından muhaliflerden de cevap gecikmedi. 'Çağrı heyeti basın açıklaması'nda kurultay yapmamak için sayılarla oynandığı ileri sürüldü. Açıklamada kısaca şöyle denildi:

"Tüzüğümüzün belirlediği süre içinde, yeterli sayıda imza (630 belge ve bilgi) Genel Merkezimize teslim edilmiştir. Olağanüstü kurultayı yapmamak için sayılarla oynanmaktadır. Mevcut MYK'nın değiştirilmesi sorunları bir kez daha halı altına süpürülmesi olacaktır. Olağanüstü kurultay talebi sayıların gölgesinde kalamayacak kadar güçlü ve haklı bir taleptir, bir çığlıktır. Amasız ve fakatsız olağanüstü kurultay kararı alınmalıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.