Hava Durumu

CHP'den 'İttifak olacak mı?' sorusuna yanıt: 'Yasalarda yok ki'

"CHP yerel seçimlerde ittifak düşünüyor mu?" sorusuna yanıt veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Yasalarda artık ittifak yok ki. Bu seçimde millet kendine en iyi hizmet edecek olan adayı seçecek. Burada adeta cephe oluşturulmak suretiyle ve bizi de buna zorlamak suretiyle milletin iradesine ipotek konmak isteniyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2018 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2018 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'den 'İttifak olacak mı?' sorusuna yanıt: 'Yasalarda yok ki'

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantı sürerken açıklamada bulunan Öztrak, dün CHP'nin 95. kuruluş yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, "Kurucu Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük iki eserimden biridir' dediği ve yeni bir devlet kuran partimizin, Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve bize oy versin, vermesin halkımızın tamamının yaşam biçiminin güvencesi olmaya devam edeceği yönündeki kararlılığımızın altını bir kez daha çizmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

CHP'nin bir önceki MYK toplantısında, yerel seçimlerde olası AK Parti-MHP ittifakı ile CHP'nin İYİ Parti ile ittifak kurması durumunda yaşanabilecekler üzerinde durulduğuna yönelik iddiaların hatırlatıldığı Öztrak, "CHP ittifak düşünüyor mu?" sorusuna "Hayır. Bu bir görüş değişikliği değil, analiz. Karşı taraf 'Biz seçime giderken ittifak yapacağız' diyor. Tabii o da sıkıntılı, nasıl ittifak yapacaksınız? Yasalarda artık ittifak yok ki. Bu seçimde millet kendine en iyi hizmet edecek olan adayı seçecek. Burada adeta cephe oluşturulmak suretiyle ve bizi de buna zorlamak suretiyle milletin iradesine ipotek konmak isteniyor" cevabını verdi.

"AK Parti-MHP ittifakında CHP'nin 8 ili kaybedeceğine" yönelik iddiaların sorulduğu Öztrak, böyle bir şeyin olmadığını belirtti.

İÇİMİZDE KAVGA VARMIŞ İZLENİMİ VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR

"Eski CHP Genel Başkanlarından Deniz Baykal'ın açıklamalarını ve 'iç hesaplaşma artık bitmeli' çağrısını nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine Öztrak, "CHP şu anda önümüzdeki dönemdeki mahalli idare seçimlerine kilitlenmiştir. İçimizde sürekli bir kavga varmış izlenimi verilmeye çalışılmaktadır, kavga yoktur. El ele tutuşuyoruz, mahalli idare seçimlerinde en doğru adaylarla, en iyi sonucu almak için yürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu seçim ucube tek adam parti devleti rejimine dur diyeceğimiz, kontrol altına alabileceğimiz son seçimdir. Bundan sonrası çok daha zor olacaktır" ifadelerini kullandı.çü0,

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.