Hava Durumu

CHP'den mal varlığı önergesi

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ailesinin mal varlığının araştırılması için Meclis Başkanlığı'na araştırma önergesi sundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'den mal varlığı önergesi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü bütçe konuşmasında "Mal varlığımı Meclis'te araştırın" çağrısının ardından, CHP grup başkanvekillerinin imzasıyla Meclis'e önerge sunuldu. Önerge, "Bu bağlamda, diğer tüm siyasi parti liderlerine de örnek olması açısından, yandaş medyanın dile getirdiği ve AKP Yöneticilerinin kullandığı iddialar kapsamında CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, eşi, oğlu, kızları, damadı ve dünürleri dahil tüm aile fertleri ve yakınlarının mal varlığının ve kaynaklarının araştırılması amacıyla Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz" ifadeleri yer aldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin sahibi olduğu Buz Rezidans'ta aldığı daireye ilişkin getirilen yorumlara tepki göstermişti.

TBMM Genel Kurulu'nun 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde konuşan Kılıçdaroğlu CHP'li vekillere, "Benimle ilgili iddialarda bulundular. Kızım bir daire almış. Benim çocuğum, damadım, kızım ve hatta dünürüm için araştırma önergesi verin" demişti.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.