Hava Durumu

CHP'den Trump'a: 'Bu tehditler bize sökmez'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik 'Mahvederiz' çıkışına, "Bu tehditler bize sökmez" ifadeleriyle yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2019 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2019 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'den Trump'a: 'Bu tehditler bize sökmez'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrasında ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Öztrak, "Trump dün akşam sosyal medyadan 'Türkiye, Kürtleri vurursa onları mahvederim' demiş. Türkiye tarihinde kimse böyle tehdit edememiştir bu tehditler bize sökmez" dedi.

Trump dün gece Twitter'dan yaptığı açıklamada, Suriye'den çekilmelerinin ardından 20 mil genişliğinde (32 km) bir güvenli bölge kurmak istediklerini açıklamış ve "Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz" demişti.

Başkan Trump'ın Türkiye tweet'lerini değerlendiren ABD Dışişleri Mike Pompeo ise Trump'ın 'Türkiye'yi ekonomik yönden mahvetmekle' tam olarak neyi kastettiğini sorusuna, "Dünyanın birçok yerinde ekonomik yaptırımlar uyguluyoruz. Sanırım bu tarz şeylerden bahsediyor ama bunu asıl kendisine sormak zorunda kalacaksınız" yanıtını vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.