Hava Durumu

CHP Genel Merkezi'nden muhaliflere kurultay resti

CHP'de olağanüstü kurultay için gereken imza sayısı 625 ancak Genel Merkez, muhalifler 604 imza dahi getirse Genel Başkan Kılıçdaroğlu yetkisini kullanarak partiyi kurultaya götürecek resti çekti. Öte yandan muhalifler bu reste olumsuz yaklaştı ve 'Biz gerekli sayıdaki imzaları toplayıp başvuracağız' yorumunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Genel Merkezi'nden muhaliflere kurultay resti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, gelecek yerel yönetim seçimleri öncesinde demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürebilecek en büyük gücün CHP olduğunu ileri sürerek olağanüstü kurultayın daha fazla tartışılmamasının topluma karşı bir sorumluluk olduğunu kaydetti.

Erkek, açıklamasına şöyle devam etti:

"Parti Meclisi üyemiz Sn. Gaye Usluer'in beyan ettiği gibi seçimli olağanüstü kurultay için noter onaylı 604 imza toplanmış ise yarın saat 11.00'a kadar Genel Merkezimize sunulması, Partimizin, örgütlerimizin ve delegelerimizin imza tartışmaları içerisinde daha fazla yıpranmaması; yerel seçimler için yürütülen çalışmaların aksamaması; hukuken ve siyaseten gereğinin yapılması açısından büyük önem arz etmektedir. Yarın saat 11.00'da 604 noter onaylı imzanın Genel Merkezimize sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.