Hava Durumu

CHP'li eski vekilin mal varlığına el konuldu

'Türkiye'den ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü' iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan CHP Bursa eski milletvekili Aykan Erdemir'in tüm mal varlığına ve banka hesaplarına el konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'li eski vekilin mal varlığına el konuldu

 ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olduğu davaya sahte belge götürüldüğü iddialarına yönelik soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan CHP Bursa eski milletvekili Erdemir'in tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 'Türkiye'den, ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü' iddiasıyla Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında, "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme", "Amacı dışında kullanma", "Hile ile alma ve çalma" suçlarından soruşturma başlatarak yakalama kararı çıkartmıştı. Erdemir ve Canıtez'in ayrıca ABD'deki davada tanık oldukları da ortaya çıkmıştı.

İKİ İSİM DE FİRARİ

Her iki ismin de New York Bölge Mahkemesi'ne bildirilen tanık listesinde isimlerinin bulunduğu "FETÖ üyesi olmak" suçundan arandıkları ve firari oldukları biliniyor.  Çıkarılan yakalama kararında "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma" suçlaması yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.