Hava Durumu

CHP'li meclis üyesine adli kontrol şartı

Bursa Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erdal Aktuğ, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Aktuğ, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'li meclis üyesine adli kontrol şartı

Bursa Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erdal Aktuğ, cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındı. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi 3.Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Aktuğ, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aktuğ'u CHP Bursa Milletvekilleri ve partililer adliye önünde alkışlarla karşıladı. Çıkışta açıklamalarda bulunan CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, "Mudanya üzerinde AK Parti'nin bütünleşmesi yeterli olmayınca bizi sindirmeye çalıştılar. Biz kirli, belden aşağıya siyaset yapacak değiliz. Namuslu, vicdanlı siyaset anlayışına sahibiz. Bir tane Erdal Aktuğ gider, bin tane Erdal Aktuğ gelir. Hiçbir baskı bizi yıldırmayacak" dedi.

BİZİM AMACIMIZ...

Aktuğ ise, "Bu CHP'ye Bursa üzerinden yapılan polemiktir. Biz kirli siyaset yapacak kadar bu işi yapmayacağız. Bu sadece Erdal Aktuğ ile ilgili bir durum değil, tüm CHP ile ilgili farklı bir siyasi baskı unsuru oluşturulmaya çalışıyor. Bizim bu kent adına yapacak çok işimiz var. Bizim amacımız Bursa ve Türkiye'dir" diye konuştu.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Erdal Aktuğ, sosyal medya hesabından ABD'deki davada tanık olarak ifade veren Reza Zarrab'la ilgili paylaşım yapmıştı. Bir listenin yer aldığı söz konusu paylaşımda aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın da bulunduğu Zarrab'ın para verdiği öne sürülen isimler bulunuyordu. 

Söz konusu paylaşımla ilgili Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Murat Ünal, Erdal Aktuğ'un mevcut paylaşımıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şeref varlığını zedelediğini belirtmişti. Aktuğ'un kendi sayfasından yaptığı paylaşımı 10 dakika içerisinde kaldırdığını belirten Ünal, Aktuğ'un Facebook sayfasında  yayımladığı listeyle başta cumhurbaşkanı olmak üzere devlet yöneticilerine iftira suçunda bulunduğunu belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.