Hava Durumu

CHP'li Öztrak'tan önemli açıklama: Önce mazbata sonra itiraz!

Ekrem İmamoğlu'yla ilgili mazbata krizi her geçen gün artarken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan son dakika açıklaması geldi. Öztrak, İmamoğlu'nun bugün mazbatasını alması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2019 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'li Öztrak'tan önemli açıklama: Önce mazbata sonra itiraz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AK Parti'nin YSK'ya olağanüstü başvuru hazırlığını anımsatarak, "Sonuç itibarı ile burada partiler yarışıyor. İktidar partisi elindeki imkânları, kurumları alabildiğince kullanıyor. Bu olacak iş değil. Seçim süreci nasıl adil değilse itiraz süreci de adil değil. YSK kararları açık. Bu itirazdan da bir sonuç çıkmaz. Sayın İmamoğlu'na bugün mazbata verilmeli. Olağanüstü itiraz yapacaklarsa önce mazbatayı vermeleri lazım sonra da itiraz etmeleri lazım" dedi.

CHP'nin hukukçularından Aydın milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Bülent Tezcan ise 2014 seçimlerini anımsatarak, Hürriyet'e özetle şunları söyledi:

İTİRAZ ENGELLEMEZ

"Anlaşılan olağanüstü itiraz için başvuruda bulunacaklar. Ama YSK'ya itiraz etmek mazbata verilmesini engellemez. İtiraz edilse dahi mazbata verilmeli. 2014 seçimlerinde Ankara'da ilçe itirazları sürerken Melih Gökçek'e mazbatası verilmişti. Maltepe'yi, süreci yavaşlatıp delil toplamak için kullanıyorlar. Bu süre içerisinde delil üretmeye çalıştılar. Polisler, evleri bastı, vatandaşın evlerine gittiler, rahatsızlıklar yaşandı. Ama onların hiçbiri seçim iptaline yol açacak delil oluşturmaz. YSK, kesinleşen kütükleri tartışma konusu yapmıyor. Ayrıca Büyükçekmece'den İstanbul'un başka ilçesine gitse de, gittiği yerde büyükşehir için oy kullanıyor. Maltepe'yi süre kazanmak için kullandılar." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.