Hava Durumu

CHP'li vekil Karabıyık: Teşvikler işsizliği düşürmedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, TUİK tarafından açıklanan yüzde 14,1 oranındaki Mart ayı dönemi işsizlik rakamını değerlendirdi. İşsizliğin arttığını belirten Karabıyık, teşvik paketlerinin de çözüm olmadığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2019 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2019 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'li vekil Karabıyık: Teşvikler işsizliği düşürmedi

AK Parti  hükümetlerinin 17 yıldır, ekonomik sorunlara hep kısa vadeli çözümler gündeme getirdiğini ve  açıklanan istihdam teşviklerinin beklenen etkiyi yaratmayarak işsizlik oranında etkili bir düşüş yaşatmadığını söyleyen Karabıyık, "Aksine işsizlik arttı.Yeni bir teşvike ihtiyaç duyuldu ve bir kısırdöngüye girildi. Açıklanan teşvik paketleri ile gün kurtarılmaya çalışılsa da günün bile kurtarılamadığını görüyoruz" dedi.

GÖZ BOYAMAYA ÇALIŞILDI

Türkiye'nin işsizlik oranlarının dünya ortalamasının çok üstünde olduğuna dikkat çeken CHP'li vekil, "Türkiye 60 milyon 223 bin çalışma çağındaki nüfusa sahip. Bu sayı, dünya üzerindeki 169 ülkeden daha fazla.Şu bir gerçektir ki getirilen hiçbir teşvik paketi istihdamda kalıcı bir iyileşme sağlayamamış, her geçen gün teşviklerin istihdama etkisi azalmış, kalıcı iyileşmenin ise doğru bir ekonomik programı ve doğru reformlar ile gerçekleştirileceği dikkate alınmamış ve sorunlar görmezden gelinerek, kamuoyuna "başarılıyız" şeklinde gösterilerek göz boyanmaya çalışılmıştır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.