Hava Durumu

CHP'li vekil Kayışoğlu: Bursa proje çöplüğüne dönüştü!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, yapımına yıllar önce başlanan ve vaat edildiği halde temeli bile atılmayan birçok projeye milyonlarca lira para akıtıldığını belirterek, "Oto Test Merkezi ve Yüksek Hızlı Tren Projeleri bunun en somut örneği, şimdi de Yeşildere Barajı'nın tamamlanma yılını 2022'ye kadar uzatmışlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2019 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2019 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'li vekil Kayışoğlu: Bursa proje  çöplüğüne  dönüştü!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa'ya vaat edilen fakat yıllar geçmesine rağmen bitirilemeyen Yüksek Hızlı Tren, Oto Test Mekrezi ve Yeşildere Barajı'nı TBMM gündemine taşıdı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun Karacabey'in Yeşildere Köyü'nde yapımına başlanan ve 2018'de tamamlanacağı açıklanan Yeşildere Barajı'yla ilgili soru önergesine verilen yanıtta, baraj inşaatının durdurulduğu ve 2022'de tamamlanmasının öngörüldüğü belirtildi. CHP'li Vekil Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun Yeşildere Barajı'yla ilgili soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından verilen yanıtta şu ifadelere yer verildi: "Baraj inşaatında bugüne kadar gövde sıyırma kazıları, derivasyon tüneli giriş - çıkış portal kazıları, derivasyon tüneli imalatları, dolusavak yaklaşım kanalı ve deşarj kanalı kazıları ile sol sahil beton kaplama alanı kazı ve beton imalatları tamamlanmıştır. Sol sahil beton kaplama bölgesinde jeolojik nedenlerden ve kazı bölgelerinde meydana gelen heyelanlardan dolayı önemli ölçüde imalat artışları meydana gelmiştir. Söz konusu imalat artışları nedeniyle işin yüzde 20 keşif artışı ile tamamlanamaması sebebiyle kalan imalatlar ikmal ihalesi kapsamında yapılacağından çalışmalara ara verilmiştir. Kalan imalatlar için ikmal inşaat ihalesi hazırlıkları devam etmektedir. Kalan imalatların yeniden ihale edilmesi ve yapılması süreci dikkate alındığında barajın 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülmektedir."

'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Bakanlıktan gelen resmi yazıyla Yeşildere Baraj inşaatının durdurulduğunun en yetkili ağız tarafından itiraf edildiğini belirten Kayışoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "AK Parti döneminde birçok ilde olduğu gibi Bursa'da da seçim dönemlerinde büyük müjdelerle vaat edilen önemli projelerin büyük çoğunluğunun tamamlanmadığına dikkat çekti. Yapımına yıllar önce başlanan ve vaat edildiği halde temeli bile atılmayan birçok projeye milyonlarca lira para akıtıldığını belirten Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Oto Test Merkezi ve Yüksek Hızlı Tren Projelerinin en somut örnekler olduğunu vurgulayarak "Bursa Proje Çöplüğüne Dönüştü" dedi. Bursa'nın tarım, sanayi ve ekonomi bakımından ülkemizin lokomotif şehirlerinden biri olduğu halde hükümetten yeteri kadar destek görmediğini belirten Nurhayat Altaca Kayışoğlu, seçim zamanı havada uçuşan ama seçim bittikten sonra unutulan projelerin takipçisi olduklarını ve Bursa'nın hakkı olanı alıncaya kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.