Hava Durumu

CHP'li vekil Sarıbal'dan Bursa için korkutan açıklama! 300 bin kişi...

Olumsuz ekonomik gidişattan en fazla etkilenen şehirlerin başında Bursa'nın geldiğini söyleyen CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "İşten çıkarmalar başladı. Dilim varmıyor ama acil önlem alınmadığı takdirde sadece yıl sonuna kadar aileleriyle birlikte 300 bin insanı çok zor günler bekliyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'li vekil Sarıbal'dan Bursa için korkutan açıklama! 300 bin kişi...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ülkedeki ekonomik krizin etkilerinin Bursa'da görülmeye başladığını söyledi. Sarıbal, Türkiye'nin en önemli tarım, sanayi ve emekçi kenti olduğuna dikkati çekerek, "Şimdiden işten çıkarmalar başladı. Zaman geçtikçe bu tablonun daha da ağırlaşma ihtimali var. Acil önlem alınmaz gerekiyor" diye konuştu.

Bursa'nın sanayi kimliği nedeniyle olumsuz ekonomik gidişattan en fazla etkilenen şehirlerin başında geldiğini belirten Sarıbal, uzun süredir devam eden ekonomik durgunluktan dolayı kaygı verici gelişmelerin başladığını bildirdi.

İşletmelerin önünü göremediği için ilk etapta tedbir amaçlı küçülmeye gittiğini kaydeden Orhan Sarıbal "Her gün işletme büyüklüğüne göre yüzlerce insanın iş akitleri feshediliyor. Ancak maalesef bu daha başlangıç. Kötü yönetim nedeniyle sadece yıl sonuna kadar Bursa'yı büyük bir işsizlik dalgası vuracak. Tüm sektörlerle yaptığımız görüşmelerde ilk etapta ve sadece yıl sonuna kadar aileleriyle birlikte 300 bin vatandaşımızı zor günler bekliyor" dedi. Otomotiv yan sanayi, inşaat, mobilya, gıda, tekstil, tarım ve daha birçok farklı sektörde ciddi daralmanın söz konusu olduğunun altını çizen Sarıbal, "Firmalar ayakta kalmakta zorlanıyor. Yıl sonuna kadar Bursa'da iflasını açıklaması beklenen, ne acı ki yüzlerce firmaya yenilerinin eklenmesi söz konusu. Bu on binlerce işsiz demek. Ayakta kalmaya çalışanlarda yüksek kur ve yüksek faizle nedeniyle yatırım yapmak ve yeni istihdam olanakları yaratmak yerine, yükselen faizlere yönelerek, şansını para piyasasında deniyor. Bu da maalesef yine işsizliğin artması anlamına geliyor." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.