Hava Durumu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek yumruklu saldırıya uğradı. Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2019 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2019 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP lideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı!

Kılıçdaroğlu, Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerden piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze törenine katılmak üzere Çubuk'a gitti.Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Akkuzulu Camisi'ndeki cenaze namazının ardından bir grup, Kılıçdaroğlu'nu önce protesto etti, ardından da yumruk ve tekmelerle saldırdı.

Yakın korumalarının ve çevredeki güvenlik güçlerinin müdahalesiyle Kılıçdaroğlu, alandan alınarak, çevredeki bir eve götürüldü.

Kalabalık Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve girmeye çalışırken, polis ve askerler vatandaşlara engel oldu. 

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.


CHP'Lİ GÖK'TEN AÇIKLAMA

CHP'li Levent Gök, Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.

ZIRHLI ARAÇLA ÇIKARILDI

Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü. Bazı vatandaşlar taşlarla saldırdıkları aracın camlarını kırdı. Polis, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı.

Polis kontrolünde bir süre evde tutulan Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla evden çıkarıldı.

CHP'DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI

CHP'de olağanüstü toplantı çağrısı yapılarak CHP'li yönetici ve vekiller Ankara'ya çağrıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.