Hava Durumu

CHP Nilüfer 'Şirinşah Bilgili' dedi

CHP Nilüfer Kadın Kolları Kongresi tamamlandı. İki adaylı gerçekleşen kongrede Şirinşah Bilgili ile Gülnur Alçiçek yarıştı.  335 geçerli oyun 180'nini alan Şirinşah Bilgili ve ekibi seçimi önde  bitirirken Gülnur Alçiçek ise 155 oyda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2018 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2018 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Nilüfer 'Şirinşah Bilgili' dedi

H. Gül Kolaylı

CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolları Kongresi Buzzpark'ta düzenlendi. Kongreye CHP milletvekillerinden Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın ve Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  İl Başkanı Şadi Özdemir, İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula , CHP İl Başkan adayı Hüseyin Akkuş ile  binin üzerinde kadın partili katıldı.

Toplantıda konuşan Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kadın haklarındaki gerilemeye atıfta bulunurken, CHP'li kadınların ev ev, sokak sokak yürüttükleri ve yürütecekleri çalışmaların önemine değindi. 2019'da Türkiye'yi zor bir sürecin beklediğini söyleyen Kayışoğlu "Buradan çıkınca el ele omuz omuza vereceğiz, mücadeleye devam edeceğiz" diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Milletvekili Erkan Aydın  ve Orhan Sarıbal da Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ve kadınların CHP'deki yerini gündeme getirdi ve umutsuzluğa yer olmadığına vurgu yaptı.

KADINLAR ÇALIŞMAYA HAZIR

Ardından söz alan İl Başkanı Vildan Özkula ise "CHP'de kadınlar çalışmaya hazır. Çalışmak için buradalar. Zorlu bir referandum süreci geçirdik. Buradaki arkadaşlarımızla köy köy, sokak sokak dolaştık.  70 yaşından 18 yaşına dek tüm üyelerimizle birlikte çalıştık. Gün birlik zamanıdır. Kimseye küsmeye ve küstürmeye zamanımız yoktur. Bizler, kadınlar olarak erkeklerin yanında onların giremediği her kapıya her sokağa ulaşacağız. 2019 seçimlerinde CHP iktidar olacak. Bizler Kurtuluş Savaşı'nı vermiş, yoktan var olmuş bir milletiz" dedi.

GAYRETLERİNE TANIĞIM

İl Başkanı Şadi Özdemir de iki yıllık yönetimi sürecinde kadın partililerin gayretli çalışmalarına tanık olduğunu söyledi. Özdemir konuşmasında kadın hakları kazanımlarının giderek geri düşmesine karşın iktidarın en çok oyu kadınlardan aldığına değindi.

BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Nilüfer İlçe Kadın Kolu Başkan adaylarından Gülnur Alçiçek "Önümüzdeki günlerde daha güçlü olmak zorundayız"  dedi. CHP Nilüfer Kadın kolları olarak Referandum'da ve seçim süreçlerinde çok yoğun çalıştıklarını ve verilen emeği herkesin bildiğini söyledi.  Alçiçek " Birlik beraberlik anlayışına en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamandayız. Hepimize büyük görevler düşüyor." dedi.

AYAĞA KALKACAĞIZ

Başkan adaylarından Şirinşah Bilgili "Bugün burada bir politikacı olarak değil bir anne olarak karşınıza geldim. Yitirdiğimiz onlarca evladın hiçbirini belki daha önce görmedik, hiçbirinin isimlerini anmadık daha önce, ancak hepsinin acısını yüreklerimizde hissettik. KHK ile karanlığa gömülen ülkemizde en fazla endişeyi bizler taşıyoruz. Tutuklanan gazeteciler, işlerinden edinilen akademisyenler, hukukçular ve öğretmenlerin hepsi de bizim evladımız" diye konuştu. Bilgili şunları söyledi: "Şiddet gören,ezilen, dört duvar arası bir evde yaşamaya mahkum edilen ve tecavüz edilen kadınlarımız var bizlerin. Hepsinden önemlisi daha çocukları aç kaldığı için intihar eden annelerimiz var. Var gücümüzle ayağa kalkacağız, Nilüfer'deki kadın dayanışmasını örgütlemek için adayız. Hiç kimseyi ayrıştırmadan tek tek oya işler gibi örgütleneceğiz."

CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolları Kongresi'nde  337 oy kullanılırken, 335 geçerli oyun  180'nini alan Şirinşah Bilgili seçimi önde tamamladı.

HANGİ İSİMLER YER ALDI?

CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolları şu isimlerden oluştu:

"Asil; Müjgan Akbaş, Raife Akipek, Mukadder demir, Olcay Doğan, Selma Emirkul, Seray Gökçeer, Sevcan İlici, Elif Yeniay.

Yedek; Deniz Yaman, Sevil Kurgun, Jale Gülcan Kurt, Güner Rena, Deniz Saniye Bayrak, Çiğdem Doğan, Serpil Altınöz, Nuray Salman..."

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.