Hava Durumu

'CHP'nin adayı saldırganlıkla önüne geleni suçluyor, bu kadar kine gerek yok'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Milletin iradesine başvurmak her zaman için yegane pusulamızdır." dedi. İmamoğlu'na da yüklenen Çelik, "CHP'nin adayı saldırganlıkla önüne geleni suçluyor. Bu kadar kine, öfkeye, telaşa, tehdit cümlelerine hiçbir şekilde gerek yok" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2019 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2019 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'CHP'nin adayı saldırganlıkla önüne geleni suçluyor, bu kadar kine gerek yok'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamalarından satır başları; 

Milletimizin iradesine başvurmak yegane pusulamızdır. YSK'ya sunduğumuz delilleri,suç duyurusunda bulunulacak kadar ciddiye alınmıştır. Suç duyurusunda bulunacak kadar açık bir kanunsuzluk olduğunu gösteriyor.

İstanbul seçimlerinde sıkıntılı bir tablo var. Oy namustur dedik, tek bir oyun heba olmamasını istedik. Esas olan hukutur, sürecin patronu YSK'dır. 

Huklukun cevaz vermediği bir yola veya mekanizmaya başvurmuyoruz. Bu mekanizmanın içindeki yollara başvurmamızdan daha meşru bir şey yoktur.

Biz bu itiraz yollarına başvurunca iki temel propagandayla karşı karşıya kaldık. Bizim seçim kanunumuz, seçimden sonraki ityiraz sürecini, seçim sürecinin bir parçası olarak tanımlamıştır.

Milletimiz üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Mesele, milli iradenin net olarak ortaya çıkmasıdır.  Sürece saygı gösteren, sonuca da saygı gösterir.  Ne zaman demokrasiden bahsetsek, tehditle ortaya çıkıyorlar. YSK, birinin elinden alıp da bir başkasını galip ilan etmiyor. 

Milletin iradesine başvurulmasına herkesin saygılı olması gerekiyor. Milletin hakemliğine başvurmaktan daha yüksek bir siyasi çalışma söz konusu olamaz.

CHP'nin adayı saldırganlıkla önüne geleni suçluyor. Bu kadar kine, öfekeye, telaşa, tehdit cümlelerine hiçbir şekilde gerek yok. Kendinden emin olanın sukunetini koruması lazım. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.