Hava Durumu

CHP'nin teklifine Saadet'ten yeşil ışık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 seçimlerinde Saadet Partisi ve İYİ Parti ile hareket edebileceklerinin sinyalini verdi, 'ittifak' değil, 'birlikte hareket etme' ifadesini kullandı. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan "Memnuniyet duyduğumu söylemek istiyorum" açıklaması geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2018 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2018 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'nin teklifine Saadet'ten yeşil ışık

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.  İYİ Parti ve Saadet Partisi ile ittifak kurma ihtimalinin değerlendiren Kılıçdaorğlu, "Ben olumlu bakıyorum. Olabilir, ilkeler belirlenir, eğer bir birliktelik sağlanacaksa o ilkelerden yola çıkılarak yapılır. Türkiye'nin uzlaşmayla yeniden bir Anayasa yapması isteğimizi daha önce deklare ettik" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP'nin ittifak teklifini eleştirerek, "Teknikten kaynaklanan ciddi eleştirilerimiz var. Onların giderilmesi lazım" dedi. CHP lideri, düzenlemenin bu haliyle geçmesi durumunda, Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini de söyledi.

SAADET'TEN AÇIKLAMA: OLUMLU BULDUK

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu ise Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları için, "Bu müspet açıklamalardan memnuniyet duyduğumu söylemek istiyorum" dedi ve ileride temasın da olacağını ifade etti. Karamollaoğlu, iktidar ile de temasları olacaklarının altını çizdi. Karamollaoğlu, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ilkelerinin kendilerinin temel ilkeleri olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.