Hava Durumu

CHP yönetiminden kurultay açıklaması: 'Genel merkezimiz gereğini yapmaya hazır'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan, olağanüstü kurultaya ilişkin, "Yeterli imza varsa, genel merkezimiz bunları teslim almaya ve gereğini yapmaya hazırdır. Delege evet derse boynumuz kıldan ince" dedi. Özkan, kurultay için yeterli imzanın toplanamayacağını da sözlerine ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2018 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2018 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP yönetiminden kurultay açıklaması: 'Genel merkezimiz gereğini yapmaya hazır'

 CHP kurultay delegelerinin pazartesi günü olağanüstü kurultay talebiyle noter kanalıyla başlattıkları imza verme süreci devam ediyor. Olağanüstü kurultay için imza sürecinin başladığını basın toplantısı ile duyuran CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, kurultay için noter kanalıyla 3 günde imza veren delege sayısını ise 526 olarak açıkladı. CHP Genel Merkezi ise bu sayının 400'lerde olduğunu belirterek süreci yakından izliyor.

BİZE ULAŞAN RAKAM 438

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, "Bize ulaşan verileri değerlendirdiğimizde 470 rakamına ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Ben şahsen kongreye ulaşılabilecek rakamı bulacaklarını düşünmüyorum. Ama evet derse boynumuz kıldan incedir. Yeterli imza varsa, genel merkezimiz bunları teslim almaya ve gereğini yapmaya hazırdır.  Bize ulaşan 438 civarında. Kimse algı operasyonu yapamaz. Bu partinin delegesine kimse baskı yapamaz. Ne içeriden ne de dışarıdan bu mümkün değil. Dışarıdan müdahale etmek isteyenler haddini bilecek. İçeriden delegemiz istediği her şeyi yapabilir" dedi.

11 GÜN KALDI

CHP Tüzüğüne göre imza süreci başladıktan sonra 15 gün içinde toplam delege sayısının salt çoğunluğu yani 625 kurultay delegesinin imzasının parti genel merkezine bir hafta içinde verilmesi gerekiyor. Buna göre imzaların toplanması için 11 günlük süre daha bulunuyor.

Parti genel merkezi imzaların ulaşmasının ardından 45 gün içinde olağanüstü kurultayı toplamak zorunda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.