Hava Durumu

Çığ faciasında şehit düşen askerlerin kimliği belli oldu

Van-Bahçesaray karayolunda önceki gün üzerine çığ düşen minibüsteki 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürerken dün ikinci çığ faciası yaşandı. Kurtarma çalışmalarına katılanlar çığ altında kaldı. İkinci çığda askerlerin de aralarında olduğu 33 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2020 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2020 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çığ faciasında şehit düşen askerlerin kimliği belli oldu

Van'ın Bahçesaray ilçesinde önceki akşam 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunanları kurtarmak için ekipler hemen harekete geçti. Araçtaki 6 kişi sağ olarak çığın altından çıkarılırken 5 kişinin cesedine ulaşıldı. Minibüste olduğu sanılan 2 kişiyi kurtarma çalışmaları dün de devam etti. Ancak arama çalışmalarına katılan Jandarma, AFAD, UMKE, diğer ekipler ve destek veren vatandaşların üzerine saat 12.00 sıralarında çığ düştü. Çığ altında kalan yaklaşık 30 kişi, bölgedeki diğer ekipler tarafından kurtarıldı. Çalışmalar sürerken AFAD, akşam "Çığda, aralarında şehit olan güvenlik görevlilerimizin de bulunduğu toplam 33 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi ise yaralandı" açıklamasını yaptı. 

SP İLÇE BAŞKANI DA ÖLDÜ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Van'daki çığ faciasında SP İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt'un hayatını kaybettiğini ifade etti. 

CHP Yönetimi, Van'dan gelen acı haberler üzerine, milletvekilleri Tekin Bingöl, Ali Şeker, Burhanettin Bulut, Hasan Baltacı ve Suzan Şahin'den oluşan heyeti Van'a gönderdi. 

İŞTE ŞEHİTLERİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ

Uzman Çavuş Özgür Işık (Düzce Merkez),

Uzman Çavuş Özen Akçam (Artvin, Ardanuç),

Uzman Çavuş Ramazan Süslü (Aksaray, Sultanhanı),

Uzman Çavuş Ufuk Deniz (Kastamonu, Tosya),

Jandarma Astsubay Çavuş Fatih Karagöz (Kocaeli, Kartepe),

Uzman Onbaşı Osman Karaca (Tokat, Almus),

Uzman Onbaşı Cihat Erat (Erzurum, İspir),

Uzman Çavuş Muammer Keskin (Aydın, Çine),

Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı (Kars, Arçapayı),

Uzman Çavuş Mesut Deniz (Kahramanmaraş, Türkoğlu),

Uzman Onbaşı Tarkan Karaca (Eskişehir, Sivrihisar),

Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik (Kayseri, Develi),

Van'ın Çatak ilçesinden güvenlik korucuları Hekim Kazgan, Nimet İnçamur, Abdulselam Mantaş, Tahsin Karan, Bayram Bulcar, Metinb Mantaş ve Mehmet Esen...

Osman Karaca-TOKAT

Çığda hayatını kaybeden askerlerden Mehmet-Emine Karaca çiftinin 6 çocuğundan dördüncüsü olan Jandarma Uzman Onbaşı Osman Karaca'nın acı haberi Tokat'ta baba ocağına ulaştı. Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Çevreli Kasabası'nda yaşayan baba Mehmet Karaca'ya acı haberi askeri ve devlet erkanı tarafından verildi. Baba evine dev Türk bayrağı asılan şehit Osman Karaca'nın 2019 yılında göreve başladığı ve 3 ay önce memleketinde düğününün yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Eşi Nagihan Tuna Karaca ile Van'da ikamet ettiği bilgisine ulaşıldı.

Muammer Keskin-AYDIN

Aydın'ın Çine ilçesi Karahayıt Mahallesi'nden Jandarma Uzman Çavuş Muammer Keskin olduğu belirlendi. Evli ve 3 aylık çocuk babası olan Keskin'in acı haberi ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.


Özgür Işık-DÜZCE

Van İl Jandarma Komutanlığı Çatak Jandarma Tabur Komutanlığı emrinde görevli Uzman Çavuş Özgür Işık'ın (28) Yığılca ilçesi Yılgın köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ailesinin Düzce Merkez Hamidiye Mahallesi'nde ikamet ettiği öğrenildi. Acı haber şahidin babası Arslan ve annesi Raziye Işık'a haber verilirken Şehit Özgür Işık'ın evli olduğu ve eşinin Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde oturduğu çocuğunun bulunmadığı bilgisine ulaşıldı.

Ufuk Deniz-KASTAMONU

Van İl Jandarma Komutanlığı Çatak-Kayaboğazı Karakol Komutanlığı emrinde görevli 23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Ufuk Deniz'in baba ocağı olan Kastamonu'nun Tosya ilçesindeki evine şehidin acı haberi verildi. Acı haber şehidin babası Recep ve annesi Behiye Odun'a haber verilirken Şehit Ufuk Deniz'in bekar olduğu öğrenildi. Şehit Jandarma Onbaşı Ufuk Deniz'in, çığ bölgesine gitmeden önce annesini sabah saatlerinde aradığı ve helallik istediği öğrenildi. Annesiyle telefonda konuşan Şehit Ufuk Deniz, "Çığ bölgesine gidiyoruz vatandaşlarımızı kurtarmaya. Fakat oralarda telefon çekmiyor, bana ulaşamazsanız beni merak etmeyin, ben iyiyim" dediği öğrenildi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Çok sayıda vatandaş şehidin evine giderek taziyede bulundu. Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ve Tosya İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Akgül, şehidin evini ziyaret ederek anne ve babaya başsağlığı temennisinde bulundu.

Fatih Karagöz-KOCAELİ

Jandarma Astsubay Fatih Karagöz'ün Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan baba evine acı haber ulaştı. Askeri heyet tarafından şehit haberi şehit babası Selahattin Karagöz'e iletildi. Şehit haberinin ulaştırılması sonrasında Kartepe İbrikdere Mahallesi'nde bulunan şehit Karagöz'ün baba evi Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit haberinin duyulmasının ardından Karagöz'ün baba evine, yakınları ve il protokolü tarafından taziye ziyaretleri gerçekleştirildi. Ziyaretler kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da Karagöz ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletti. Emekli sigortacı Selahattin Karagöz ile ev hanımı Havva Karagöz'ün 3 çocuğundan biri olan Fatih Karagöz'ün baba ocağında üzüntülerini dile getiren Başkan Büyükakın, "Şehidimize Allah rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Çığ felaketinde şehit olan hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza da Rabbimden rahmet diliyorum. Tüm şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Tarkan Karaca-ESKİŞEHİR

Eskişehirli Jandarma Uzman Çavuş Tarkan Karaca'nın acı haberi baba ocağına ulaştı.

Dün akşam saatlerinde Van-Bahçesaray kara yolunda seyir halinde bulunan bir minibüsün üzerine çığ düşmüştü. Minibüsün içinde bulunduğu değerlendirilen 2 kişinin bölgede kurtarma yürüten AFAD, UMKE, JAK, Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yanı sıra köy korucuları ve vatandaşların da aralarında olduğu kalabalık bir grup, gelen ikinci çığın altında kaldı. Kurtarma araçlarıyla birlikte kar kütlesi altında kalanlardan bir kısmı kendi imkanları ile kurtulurken, bölgede çığdan etkilenmeyen diğer ekipler, bu kez ikinci facia için kurtarma çalışmalarına başladı.

Acı haberlerin birbiri ardına geldiği olayda yapılan son açıklamalara göre, 33 kişinin hayatını kaybettiği 53 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Yaşanan afette 3 ay önce bölgeye atanan Eskişehirli Jandarma Uzman Çavuş Tarkan Karaca da şehit düştü. Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Karaca'nın ailesinin Tepebaşı ilçesi Seylap Caddesi'nde bulunan işletmelerinde olduğu öğrenildi. Buraya gelen askeri erkan anne Nurhan Karaca'ya acı haberi verdi. Anne Karaca ardından Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde bulunan ikametlerine götürüldü. Baba evine asılan Türk bayrağı ile acı haberi alan komşu ve yakınları sokağı doldurdu. Şehit Karaca'nın naaşının yarın düzenlenecek törenin ardından Eskişehir'e getirilmesi bekleniyor.

Ramazan Süslü-AKSARAY

Aksaraylı Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Süslü (23) çığın altında kalarak şehit düştü. Şehidin acı haberi gece memleketi Aksaray'ın Sultanhanı ilçesi Selçuk Mahallesindeki baba evine ulaştı. Askeri yetkililer şehidin baba evine gelerek acı haberi verip başsağlığı diledi. 10 kardeş olan Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Süslü'nün 2 yıllık evli olduğu, 10 aylık Miray isminde bir kız çocuğu olduğu öğrenildi. Acı haberi alan şehidin babası Mehmet Süslü, annesi Yeter Süslü, eşi Süreyya Süslü (23) ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, şehidin cenazesinin yarın Aksaray'a getirilmesi bekleniyor.

Oğuzhan Ulaş Avcı-KARS

Kars'ın Arpaçay ilçesi nüfusuna bağlı Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı'nın acı haberi siyasi ve askeri erkan tarafından ailesine bildirildi. Şehit Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı'nın yarın Van'da düzenlenecek törenin ardından Kars'a getirileceği ve Cuma namazını müteakiben toprağa verileceği öğrenildi.

Özen Akşam-ARTVİN

 Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Özen Akşam'ın şehit haberi Ardanuç ilçesine bağlı Bulanık köyündeki ailesine yetkililer tarafından verildi.

Mesut Deniz- KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Avşar Mahallesi'nde yaşayan Şehit Jandarma Uzman Onb. Mesut Deniz'in ailesine acı haber İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Mete Pekmez tarafından iletildi. Beş kardeşin en büyüğü olan Şehit Jandarma Uzman Onb. Mesut Deniz'in babası Ali ve annesi Fatma Deniz, oğlunun şehadet haberiyle üzüntüye boğuldu. Şehit Jandarma Uzman Onb. Mesut Deniz'in baba ocağı Türk bayraklarıyla süslenirken, cenazesinin yarın Türkoğlu ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.


 

LİDERLERDEN BAŞSAĞLIĞI

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Twitter mesajında Van'daki çığ felaketi, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan uçak kazası nedeniyle derin üzüntülerini ve taziyelerini iletti. Erdoğan, özetle şunları söyledi: "Art arda gelen felaketler, kazalar ve menfur saldırılar karşısında her zaman tek yürek, tek yumruk olan; gücünü, azmini ve metanetini tüm dünyaya defalarca gösteren Türkiye Cumhuriyeti, inşallah bu dönemi de Devlet-Millet dayanışmasıyla atlatacaktır. İnşallah bu zor dönemlerden daha da güçlü çıkacağız."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Van'dan peş peşe gelen acı haberlerle yüreğimiz yandı. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, özetle "Türk milleti elbirliğiyle deprem enkazını nasıl kaldırmışsa çığ felaketini de aynı şekilde kaldıracak, kederlerimiz paylaşılarak azalacak" diye konuştu.

İyi Parti Lideri Meral Akşener Twitter'dan taziye mesajı paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.