Hava Durumu

Ciğerlerimiz karardı! Bursa'daki orman yangınında son durum...

Bursa'da 3 kilometrelik alanda çıkan orman yangını AFAD, itfaiye ve Anda'nın da aralarında olduğu gönüllü arama kurtarma ekiplerinin uzun uğraşları sonucu dün kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2019 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ciğerlerimiz karardı! Bursa'daki orman yangınında son durum...

Yangın, dün saat 09.00 sıralarında Orhaneli ilçesi Çivili Mahallesi'nde ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yangının ihbarının ardından bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, helikopterler, AFAD ve Anda'nın da aralarında olduğu gönüllü arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Dumanların yükselmeye başladığı andan itibaren AFAD'ın destek çağrısıyla bölgeye intikal eden Anda ekipleri, 3 kilometrelik alanda çıkan yangını söndürmek için uzun uğraş verdi.

İlk olarak 5 bölgede başlayan ardından 9 farklı yere sıçrayan yangın, ekiplerin koordinasyonlu çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. 

Halen daha bölgede bulunan ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan, yangında yanan bölgeler gün ağarınca havadan görüntülendi. Görüntülerde, yanan çam ağaçları ve ekiplerin havadan ile karadan müdahaleleri yer aldı. Havadan helikopterler soğutma çalışmalarını sürdürürken karadan da ekipler destek verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.