Küçük büyük herkesin severek tükettiği çikolatanın bir faydası daha ortaya çıktı. Çikolatanın içerdiği çinko polifenol aktivasyonunun, hücreleri atık ürün olarak üretilen bir gaza karşı koruduğu keşfedildi.
Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu besin, sağlığımız için çok faydalı bileşenler içeriyor. Hatta kimi besinler tedavi yöntemlerinde sıkça kullanılarak insan sağlığına ciddi derecede yardımcı oluyor.
Erlangen-Nuremberg Üniversitesi'nden araştırmacılar, çikolatanın içerdiği çinko polifenol aktivasyonunun, hücreleri atık ürün olarak üretilen bir gaza karşı koruduğunu buldular.
Bir kişinin DNA'sına zarar verebilen bu atık gaz, oksidatif stres ve yaşlanmada anahtar rol oynadığı düşünülmektedir. Polifenoller kendi başına bu zararlı gazı ortadan kaldıramazlar, ancak çinko ile birleştiğinde bir "mega kompleksi" oluştururlar ve bu zararlı gazı yok edebilirler.
Mail Online raporlarına göre, hepimizin çok sevdiği ve tüketmekten keyif aldığımız çikolata, yaşlanmayı geciktirici etkilere sahip. Çikolata, çay ve kahve hücre hasarına karşı savaşmaya yardım eden antioksidan polifenolleri içerir ve kanserden Alzheimer'a kadar birçok hastalığın kaynağı olan içsel stresi ortadan kaldırmaya da yardımcı olur.
Araştırmacılar ayrıca kakaoda, flavonoid olarak adlandırılan, kan damarlarının sağlığına yardımcı olan ve enflamasyonu azaltan doğal bileşikler olduğunu iddia ediyorlar. Bununla birlikte uzmanlar çikolatanın fazla tüketilmemesi konusunda da uyarıyor, çikolatayı aşırı tüketmek kalp yetmezliği riskini de beraberinde getiriyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Çikolatanın bir faydası daha ortaya çıktı!
Küçük büyük herkesin severek tükettiği çikolatanın bir faydası daha ortaya çıktı. Çikolatanın içerdiği çinko polifenol aktivasyonunun, hücreleri atık ürün olarak üretilen bir gaza karşı koruduğu keşfedildi.
Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu besin, sağlığımız için çok faydalı bileşenler içeriyor. Hatta kimi besinler tedavi yöntemlerinde sıkça kullanılarak insan sağlığına ciddi derecede yardımcı oluyor.
Erlangen-Nuremberg Üniversitesi'nden araştırmacılar, çikolatanın içerdiği çinko polifenol aktivasyonunun, hücreleri atık ürün olarak üretilen bir gaza karşı koruduğunu buldular.
Bir kişinin DNA'sına zarar verebilen bu atık gaz, oksidatif stres ve yaşlanmada anahtar rol oynadığı düşünülmektedir. Polifenoller kendi başına bu zararlı gazı ortadan kaldıramazlar, ancak çinko ile birleştiğinde bir "mega kompleksi" oluştururlar ve bu zararlı gazı yok edebilirler.
Mail Online raporlarına göre, hepimizin çok sevdiği ve tüketmekten keyif aldığımız çikolata, yaşlanmayı geciktirici etkilere sahip. Çikolata, çay ve kahve hücre hasarına karşı savaşmaya yardım eden antioksidan polifenolleri içerir ve kanserden Alzheimer'a kadar birçok hastalığın kaynağı olan içsel stresi ortadan kaldırmaya da yardımcı olur.
Araştırmacılar ayrıca kakaoda, flavonoid olarak adlandırılan, kan damarlarının sağlığına yardımcı olan ve enflamasyonu azaltan doğal bileşikler olduğunu iddia ediyorlar. Bununla birlikte uzmanlar çikolatanın fazla tüketilmemesi konusunda da uyarıyor, çikolatayı aşırı tüketmek kalp yetmezliği riskini de beraberinde getiriyor.
En Çok Okunan Haberler
Mudanya sporda da öncü olacak
Uludağ'ın eteklerindeki villada dehşet: 1 ölü
Bursa'da AK Parti ve CHP adayları iftarda bir araya geldi
Başkan Dündar’a her gittiği mahallede büyük ilgi
Kontrolden çıkan otomobil bijuteri dükkanına daldı
İsrail'den Halep'e saldırı: 38 ölü
Lavrov: Müzakereye hazırız
Yaşlı adamın öldüğü feci kaza kamerada
Dehşet anları kamerada: Defalarca bıçakladı!