Hava Durumu

Cinemaximum'dan flaş karar! Büyük tepkiye neden oldu

Cinemaximum, yeni sinema yasasının uygulanmaya başlanmasının ardından öğrenci indirimleri de dâhil olmak üzere tüm promosyonlu biletleri kaldırarak bir kez daha tepki çeken bir karara imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2019 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2019 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cinemaximum'dan flaş karar! Büyük tepkiye neden oldu

Film yapımcılarıyla sinema işletmecileri arasında yaşanan anlaşmazlığın ardından gündeme gelen ve içerdiği bazı maddeler nedeniyle "sansür düzenlemesi" olarak eleştirilen yeni sinema yasası, 30 Ocak 2019'da yürürlüğe girdi. Ancak yasa yürürlüğe girmeden önce uzun vadeli promosyon biletler sattıkları ve reklam verenlerle uzun soluklu anlaşmalar imzaladıkları için sinema salonu işletmecilerine 1 Temmuz'a kadar süre tanındı. Dün itibariyle bu sürenin dolması birlikte yeni sinema yasası ile birlikte yürürlüğe giren kurallar uygulanmaya başlandı. Böylece 1 Temmuz'dan itibaren sinema işletmecilerinin sinema biletini içeren herhangi bir promosyon veya kampanya yapması yasaklanırken, filmlerin öncesinde ve arasında gösterilecek reklam ve fragmanların sürelerine de kısıtlama getirildi.

Ancak bu düzenlemelerin uygulamaya konulmasının ardından CGV Mars Entertainment Group tarafından alınan karar, yeni sinema yasasının sinemaseverler için yeni bir problemi daha beraberinde getirdiğini gösterdi. Yasal boşluklardan faydalanarak film öncesi ve arasındaki reklam ve fragmanların süreleri konusunda kayda değer bir değişiklik yapmaktan kaçan CGV Mars Entertainment Group, ayrıca tüm promosyonlu biletleri kaldırarak sinemaseverler tarafından tepkiyle karşılanan bir karara imza attı.

CİNEMAXİMUM SALONLARINDAKİ ÖĞRENCİ İNDİRİMİ DE KALDIRILDI

CGV Mars Entertainment Group, yasada bulunan "Sinema salonu işletmecileri, filmin yapımcısı ve varsa dağıtımcısı ile yapılacak sözleşme ile belirlenecek indirimli bilet fiyatlandırmaları hariç olmak üzere sinema biletini içeren abonelik, promosyon, kampanya ve toplu satış faaliyetleri gerçekleştiremez" ifadesinden yola çıkarak öğrenci indirimleri de dâhil olmak üzere tüm promosyonlu biletleri kaldırdı. Bundan sonra Cinemaximum salonlarında öğrencilerin de tam bilet fiyatı ödemesi gerekecek. Bu da ortalama sinema bileti fiyatında kayda değer artış görüleceği anlamına geliyor. Öte yandan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyelerine de bundan sonra ücretsiz bilet verilmeyeceği açıklandı.

CGV Mars Entertainment Group ise konuyla ilgili Birgün'e yaptığı açıklamada "Sektörümüzün tüm paydaşlarıyla beraber Türkiye'de sinema sektörünün gelişmesine destek vermek ve sinema kültürünün yaygınlaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu süreçte tüm çalışmalarımızda ilgili yasalara uygun olarak hareket ediyoruz. 5224 sayılı Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkındaki Kanun'da yapılan değişiklik neticesinde de sinema salonu işletmecilerinin yapımcı/dağıtımcı onayı olmadan indirimli bilet (halk günü/öğrenci indirimi vb.) satışı yapması yasaklandı. Yasaya uyum süreci içerinde yer aldığımız bu dönemde indirimler konusuyla ilgili gerekli imzalar tamamlanmadan hareket etmemeyi tercih ediyoruz. Bu nedenle henüz indirimleri uygulayamıyoruz. Süreç tamamlanır tamamlanmaz indirimleri hayata geçirmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.