Hava Durumu

'Çingeneler Zamanı' müzikali Bursa'ya geliyor

Başyapıt olan 'Çingeneler Zamanı' filminin uyarlaması 'Çingeneler Zamanı Müzikali', Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde 11 Mart Çarşamba günü izleyicilerle buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2020 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2020 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Çingeneler Zamanı' müzikali Bursa'ya geliyor

1988 yılında Emir Kusturica'nın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı 'Çingeneler Zamanı' filminin uyarlaması niteliği taşıyan 'Çingeneler Zamanı Müzikali, Bursa'da sahnelenecek.

Aşkını bütün saflığıyla, senin olanlarla yaşamak mı, zengin bir hayata sahip olabilmek için saflığına ve yaşamına olan inancını yavaş yavaş kaybederek sevdiklerinin tümünü kaybetmek mi? 1980'lerin Yugoslavya'sında her zaman neşeyle yaşayan ancak yüzlerindeki çizgilerden hüznü yakalayabildiğimiz çingenelerin neşeleri, aşkları, acıları, ayrılıklarıdır; zaman zaman hüzünlendirip, zaman zaman güldüren... Hatice, kızını kaybetmiş, hayatını iki torunu için adamış büyükanne ve başını beladan eksik etmeyen oğluyla yaşamını sürdüren annedir.

Çingeneler Zamanı, saflığıyla aşık olan fakat kardeşi için büyükannesinin ısrarıyla yola düşen, zengin olmak hayali kurarken kalbindeki beyaz rengi siyaha dönüştüren torun Perhan ve hayallerini kurduğu Hollywood' a ulaşmak için uğraşırken saf aşkını elinden kaçıran genç çingene kız Azra'nın hikayesidir.

Çingeneler Zamanı Müzikali kadrosu:

Oyuncular: Banu Kırbağ, Şehmus Kartal, Vural Bingöl, Andrea Primavera, Gamze Metin, Tuvana Ceylan, Özden Uslusoy, Seymur Alakbarov, Nilüfer Ömürlü, Ayça Ergün, Murat Yaşar Özdemir, Kamala Mustafayeva

Prodüksiyon: Kumbara Görsel Sanatlar

Yazan: Emir Kusturica, Gordan Mihic

Uyarlayan: Andrea Primavera

Yönetmen: Vural Bingöl

Sanat Yönetmeni: Andrea Primavera

Müzik Yönetmeni: Canan Günçer

Dekor Tasarım: Sırrı Topraktepe

Kostüm & Aksesuar Tasarım: Erkan Mercan

Işık Tasarım: Ömer Izgın

Ses Mühendisleri: Uygar Baha Ergun

Müzik Kayıt: Taşoda Müzik

'Çingeneler Zamanı Müzikali', Tayyare Kültür Merkezi'nde 11 Mart Çarşamba Günü, 20.30'da sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Biletleri, Biletix veTayyare Kültür Merkezi bilet satış gişesinden temin edebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.