Hava Durumu

Cinsel istismar davasında flaş karar! 'İstinaf'a götüreceğiz'

Konya'da Kuran kursunda yaşanan cinsel istismar davasında sanıklara verilen cezaların yetersizliği isyan ettirdi. İki sanığa ertelemeli 2 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, 3 sanık ise beraat etti. Avukat Hakkı Ünalmış, dosyayı İstinaf'a taşıyacaklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2019 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2019 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cinsel istismar davasında flaş karar! 'İstinaf'a götüreceğiz'

Konya'da, 16- 18 yaşlarındaki 5 öğrencinin, 2014- 2015 yıllarında yatılı Kuran kursunda 11- 12 yaşlarındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı. Karatay Müftülüğü'ne bağlı yatılı erkek Kuran kursunda, 2014- 2015 yıllarında yaşanan cinsel istismar ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın incelemesinin ardından 4 Mayıs 2016'da Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılıp, iddianame hazırlandı.

İFADELERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

İddianame Konya Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce daha sonra dava açıldı. 11- 12 yaşlarındayken, cinsel tacize uğrayan 5 erkek öğrenci ifadelerinde sistematik olarak istismara uğradıklarını anlattı. Öğrencilerden bir kısmı korktukları için şikâyetçi olamadıklarını aktardı. İlk ifadelerde 5 sanıktan 3'ü suçlamaları kabul ederken, son duruşmada ifade değişikliğine gidip suçlamaları reddetti.

5 sanık hakkında, mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Heyet, sanıklardan Ö.Ş. ve E.A.'ya, 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası vererek, cezalarını erteledi. Heyet, diğer 3 sanığın ise haklarında şikâyet olmaması nedeniyle beraatine karar verdi. 

İSTİNAFA TAŞINACAK

Davaya müdahil olan Çocuk Haklarını Koruma Derneği Başkanı avukat Hakkı Ünalmış, kararı İstinaf Mahkemesi'ne taşıdıklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.