Hava Durumu

Cinsel istismara maruz kalan çocukta ne gibi belirtiler görülür?

Türkiye'yi derinden yaralayan çocuk tacizlerinin sayısı arttıkça,  anne babaların korkuları da çoğaldı. Peki cinsel istismara maruz kalan çocukta ne gibi belirtiler görülür?

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2017 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cinsel istismara maruz kalan çocukta ne gibi belirtiler görülür?

Aileler her ne kadar çocuklarına yabancılarla iletişim noktasında eğitim verse de bu eğitim yeterli olmuyor. Türkiye'de neredeyse her gün taciz ve tecavüz haberleriyle karşılaşıyoruz.

Bir anne-baba ya da çocuğun herhangi bir yakını, çocuğun tacize maruz kalıp kalmadığını nasıl anlayabilir? İstismara uğrayan çocukta ne gibi değişimler olur?

Uzmanlar, ailelerin bu konuda bilinçli olmaları gerektiğini çünkü çocukların her zaman başına gelenleri anlatamayabileceğini söylüyor.

Cinsel bölgede, ağız ve boyun bölgesinde morarma, yara izleri, ağrılı ve kanlı tuvalete çıkma, tuvalete çıkmama isteğinin bazı belirtiler olduğunu söyleyen anne ve çocuk yazarı Deniz Temur, altına kaçırmanın da bu belirtiler arasına girdiğini söyledi.

Temur, istismara maruz kalan çocuklarda içe kapanma, nedensiz korkular, iştah kaybı ya da  aşırı yemek yeme halinin görülebildiğini ifade ederek, okula gitmeme isteği, sinirlilik hali, ani gelişen davranış değişikliklerinin de olabildiğini belirtti.

Temur ayrıca belirtiler arasında çocuğun cinsellikle ilgili sık sık konuşma isteğinin de yer aldığını söyledi.

Ailelerin çocuklardaki değişimleri iyi gözlemleyerek şüpheli bir durumda uzmana başvurmaları gerektiği ifade edildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.