Hava Durumu

Çipras'ın 'taciz' iddiasına Türkiye'den jet yanıt!

Yunanistan Başbakanı Çipras'ın ''Türk jetleri helikopterimi engelledi'' iddiasına ilişkin açıklama yapan güvenlik kaynakları, Ege'de Türk jetlerinin herhangi bir taciz olayına karışmadığını, uçakların mutat görevlerini yaptığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2019 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çipras'ın 'taciz' iddiasına Türkiye'den jet yanıt!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 1821 yılındaki Mora Ayaklanması'nın yıldönümü nedeniyle yaptığı Didim'e yakın olan Eşek Adası ziyareti sırasında helikopterinin Türkiye'ye ait jetler tarafından engellendiğini öne sürdü.

Güvenlik kaynakları, Ege'de Türk jetlerinin herhangi bir taciz olayına karışmadığını, uçakların mutat görevlerini yaptığını bildirdi.

Kısa bir süre önce Yunanistan -- Türkiye ilişkileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim konuşmalarında kullandığı 'denize dökmek' deyimi nedeniyle gerilmişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yunanistan, Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimlerde kazanımlar elde etmek adına dış politika söylemleri kullanımının ve tarihsel olayların komşu ülkelere karşı hasmane bir tutumla kullanılmasının parçası olamaz. Bu ve benzeri kabul edilemez açıklamalar yüzünü Avrupa'ya dönmüş bir Türkiye ile olan ve Türkiye'yi yönetenlerin de desteklerini iddia ettiği, uzun yıllardır güvene dayalı ilerleyen ilişkimize zarar vermektedir" denilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.