Hava Durumu

'Çoban kardeşlerimiz olmasa biz açız'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, "Çiftçi kardeşlerimiz, çoban kardeşlerimiz olmasa biz açız. Bu milli bir olay arkadaşlar. Silah kadar önemli" dedi. Köyden şehre göçü önlemek istediklerini söyleyen Fakıbaba, "Önce hanımefendiyi köyünde tutmamız gerekiyor" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Çoban kardeşlerimiz olmasa biz açız'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarım sektörüne ilişkin konuştu, dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. Çiftçilerin her zaman yanında olduklarını söyleyen Bakan Fakıbaba, tarımın da milli bir konu olduğunu vurguladı.  Fakıbaba, "Çiftçi kardeşlerimiz, çoban kardeşlerimiz olmasa biz açız. Bu, milli bir olay arkadaşlar. Silah kadar önemli. Barış zamanında silaha ihtiyacınız yok ama her zaman güvenli gıdaya ihtiyacımız var. Kırsal kalkınma olmadan şehircilik olmaz. Kırsaldan şehre göçü önlemek zorundasınız" diye konuştu.

HANIMEFENDİ EVDE KALIRSA...

Köyden şehre göçü önlemek istediklerini belirten Fakıbaba, "Önce hanımefendiyi köyünde tutmamız gerekiyor. Hanımefendi evde kalırsa eşi de çocuğu da şehre göç etmez. Bu proje ile sigorta, asgari ücret, yem desteği vereceğiz. Bütün hayvanları veterinerlere zimmetleyeceğiz. Bir sene sonra 300 koyunun en az 300 yavrusu olacak. 15 ay sonra hesaba oturacağız. Bizim sağladığımız destek ne kadar tuttuysa çıkartacağız. Ne kadar yavru oldu, 300 tane. Yavruları alıp kalan parayı çiftçimize ödüyoruz. Bütün masrafları çıkardığımızda en kötü 30 bin lira para kalıyor üreticimize. Bu proje çok önemli. Bu proje ile bizim hayvan varlığımız arttırılacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.