Hava Durumu

Çocuğuna okul çantası alamayan baba, sosyal medyada viral oldu!

Bir öğretmenin sosyal medyada paylaştığı fotoğraf büyük ilgi topladı. Çocuğuna çanta alamayan baba, bakın nasıl bir çözüm buldu...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2019 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2019 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çocuğuna okul çantası alamayan baba, sosyal medyada viral oldu!

Birleşmiş Milletler'e göre, yaklaşık 60 milyon ilkokul çağındaki çocuk okulda değil. En yaygın sebeplerden biri ise yoksulluk. Dünyanın her yerinde, okula gitmek yerine ailelerini desteklemek, su toplamak veya kardeşlerine bakmak için çalışmak zorunda olan birçok çocuk var.

Son zamanlarda Kamboçya'dan bir öğretmen, oğlu için bir baba tarafından yapılan sırt çantasının fotoğraflarını paylaştı. Bu fotoğraf, kısa sürede internette paylaşım rekorları kırdı.
Okul gereçleri gibi çoğumuz için basit olan temel şeyler bile, bir çocuğun onları satın almaya gücü yetmezse, eğitim almasını engelleyebilir.

Çocukların daha iyi bir gelecek elde etmelerine yardımcı olmak için ebeveynler çocuklarının eğitim arayışlarını desteklemekte ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Son zamanlarda, bu duruma örnek bir ebeveyn çabaları ile büyük takdir topladı.

Kamboçya'da beş yaşındaki NY Keng okula yeni başladığında, hocası Sophous Suon ona yardım edemedi ancak onun orijinal sırt çantasını fark etti.

Basit bir okul çantasının o bölgede 30000 riele (7 $) mal olduğunu ve bunları karşılamak için mücadele eden ebeveynlerin olduğunu söyleyen öğretmenin minik öğrencisi NY Keng'in çiftçi olarak çalışan babası okul çantasına para veremedi ama daha yaratıcı bir seçenek buldu.

Küçük çocuğun babası, rafya ipinin parçalarını kullanarak güzel bir mavi sırt çantası ördü. Öğretmen, okul çantasının fotoğraflarını yayınladıktan sonra, hızla viral oldu. İnsanlar babanın bağlılığı ve yaratıcılığından etkilendi.

İyi kalpli insanlar, aileye yardım önerdiler. Öğretmen, "Birkaç yabancı, ona çantaların gönderilmesi için temasa geçmek istedi ve okul liderim, onlar için iletişim bilgilerini gönderdi" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.