Hava Durumu

Çocuklar hayallerindeki Bursa'yı resmetti! Sergi Konak'ta

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Bir Hayaldir Bursa" resim yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Öğrencilerin, hayallerindeki Bursa'yı yansıttığı 185 resim de, Konak Kültürevi'nde sergilendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2020 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2020 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çocuklar hayallerindeki Bursa'yı resmetti! Sergi Konak'ta

Nilüfer Belediyesi'nin, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Bursa'yı gelecek nesillere sağlıklı, yeşil bir kent olarak devretme konusunda farkındalık yaratmak ve gençlerde bilinç oluşturmak amacıyla 23'üncüsünü düzenlediği "Bir Hayaldir Bursa" resim yarışması, bu yıl da geniş katılımla gerçekleşti.

Bu yıl yeşil doku, toprağın, doğanın ve suyun korunması temasıyla düzenlenen yarışmaya katılan öğrenciler, hayallerindeki "Yeşil Bursa"yı çizgilere yansıttı. Nilüfer'deki 21 ortaokuldan, 185 öğrencinin katıldığı "Bir Hayaldir Bursa" resim yarışmasında dereceye girenler, Konak Kültürevi'nde düzenlenen törende açıklandı. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa'nın şiirlere, hikâyelere, romanlara ilham olan bir kent olduğunu dile getirdi. Kendisinin de bir Bursa sevdalısı olduğunu belirten Başkan Erdem, "Bu resimler beni çocukluğuma götürdü. Gerçekten bir hayaldir Bursa. Ben Bursa'da doğdum ve büyüdüm. Üniversite yıllarım hariç tüm zamanım Bursa'da geçti. Hayal ederek geleceğe yönelik yaptığınız bu kompozisyonlar, bize bundan sonraki çalışmalarımızda umut verecektir" ifadelerini kullandı.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de, "Biz burada mutluluğun resmini yapabildik mi, bunu zaman gösterecek. Ama biz burada umudun resmi olarak bulunuyoruz. Bu umudun peyzajını oluşturan sevgili çocuklarla düşüncelerimiz Bursa temasında buluşuyor. Gelişen süreçte bizler şehirlere biraz ayıp ettik. Bu ayıplardan hatalardan en çok nasibi alan şehirlerden biri de Bursa idi" şeklinde konuştu.

"Bir Hayaldir Bursa" resim yarışmasını uzun yıllardır Nilüfer Belediyesi ile birlikte organize ettiklerini ifade eden Tüfekçi, "Nilüfer Belediyesi bu işin büyük yükünü üstlenerek çok anlamlı bir göreve imza atıyor. Yüreklere batırılmış fırçalarla oluşan eserleri hep beraber umudun resmi olarak yarınlara taşımanın sevincini yaşayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından jüri üyelerinin titiz değerlendirmeleri sonucu dereceye giren isimler açıklandı. "Bir Hayaldir Bursa" resim yarışmasında Sadettin Türkün Ortaokulu'ndan Zülal Alın'ın çalışması birinci olurken, Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu'ndan Nehir Yılmaz ikinci, Vahide Aktuğ Ortaokulu öğrencisi Gülizar Nazlı da üçüncü olmaya hak kazandı. Yarışmada, Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Şevval Köse, Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu'ndan Pelin Emlek ile Vahide Aktuğ Ortaokulu'ndan Nuray Hanzade Erdoğan'ın çalışması da mansiyon ödülüne değer görüldü. Dereceye girenlere ödüllerini, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi verdi. Ödül töreninin ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, beraberindekilerle birlikte "Bir Hayaldir Bursa" resim yarışmasındaki tüm resimlerin yer aldığı sergiyi gezerek, çalışmaları ilgiyle izledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.