Hava Durumu

Çok sert uyarı: 'Avcıları avlayın'

Kaçak avcılığın ve nesli tükenmekte olan hayvanların geleceği için Malezyalı yetkililer kritik bir çağrıda bulundu. Johor Eyalet Kralı Sultan İbrahim Sultan İskender, bölgede kaçak hayvan avcılığı yapanları uyararak, "Eğer kaplanları veya doğal yaşama ait herhangi bir hayvan türünü avlarlarsa karşılığında kendileri de avlanacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2019 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2019 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çok sert uyarı: 'Avcıları avlayın'

Kaçak avcılığın yoğun olarak yaşandığı Johor eyaletinde yaşanan hayvan trajedilerinin önüne geçmek için açıklama yapan Johor Eyalet Kralı Sultan İbrahim Sultan İskender, yakın zamanda eyalete bağlı Kota Tinggi kentinde dört kaplanın avlandığını öğrenmekten üzüntü duyduğunu belirtti.

Sultan İbrahim, kaçak avcılara hitaben, "Yerli veya yabancı bütün avcılara son uyarımdır. Eğer kaplanları veya doğal yaşama ait herhangi bir hayvan türünü avlarlarsa karşılığında kendileri de avlanacaktır." dedi. Kaçak avcılığın önlenmesi için Malezya Doğal Yaşam ve Parklar Birimi'ni (PERHILITAN) daha uyanık hareket etmeye çağıran Sultan İbrahim, "Yetkililer Johor ormanlarında devriyelerini artırmalı ve kaçak avcılığın kökünü kurutmalıdır" şeklinde konuştu.

Malezya'nın güney eyaletlerinde fil ve kaplanların yasa dışı şekilde avlanması vakaları sıkça yaşanıyor.  Avlanan fillerin dişi yurt dışına kaçırılıp satılırken kaplanların bir tanesinin fiyatı ise yaklaşık 25 bin dolara kadar çıkabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.