Hava Durumu

Cumhur İttifakı adayı Ergün Akbaş iddialı! 'Osmangazi'ye ciddi katkılar sağlayacağız!'

'Yaşanılabilir bir Osmangazi için' yola çıktığını vurgulayan Cumhur İttifakı Osmangazi Belediye Meclis adayı Ergün Akbaş, "Memleketimiz için, milletimiz için, yaşadığımız bölge için çalışmalar yapma ülküsüyle elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sorunları biliyoruz. Cumhur İttifakı'nın Meclis adayı olarak sorunların çözümü bizde" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2019 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2019 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhur İttifakı adayı Ergün Akbaş iddialı! 'Osmangazi'ye ciddi katkılar sağlayacağız!'

-İsmail ARSLAN-

Aday profillerine ve siyasilerin söylemlerine göre Türkiye, belki de tarihinin en kritik yerel seçimi için 31 Mart'ta sandık başına gidecek. Gerek ülke genelinde gerekse Bursa'da kıyasıya rekabet söz konusu.

Seçim heyecanının iliklere kadar hissedildiği şu günlerde hem başkan hem de Belediye Meclis adayları ev ev sokak sokak gezerek seçmenle buluşmaya devam ediyor, projelerini tanıtıyor, destek istiyor.

Nüfus itibarıyla 57 ili geride bırakan Osmangazi'de, MHP'nin 3. sıra, Cumhur İttifakı'nın ise 26. sıra Belediye Meclis adayı olan Ergün Akbaş da onlardan biri.

Akbaş, ilçeyi daha 'yaşanılabilir' kılmak için çıktığı yolda, neler yapacağını YeniDönem'e anlattı.

Ergün Bey, sizi tanıyabilir miyiz?

-1968 Erzurum doğumluyum. İktisat mezunuyum. 1986 yılından bu yana Bursa'da yaşıyorum. Bursa'da çeşitli kurumlarda üst düzey yöneticilik yaptım. Aileden gelen Ülkücülük geçmişiyle MHP'de çeşitli kademelerde ve Ülkü Ocakları'nda görevlerde bulundum. Bu dönem Cumhur İttifakı'yla parti büyüklerimizin teveccühleriyle Osmangazi Belediyesi Meclis adayıyım.

Bursa'nın en büyük ilçesinin Belediye Meclis adayısınız. Çalışmalarınıza hangi bölgelerde ağırlık vereceksiniz?

Osmangazi, Türkiye'nin 57 ilinden daha fazla nüfusa sahip bir ilçe. Bu yüzden ciddi bir çaba gerekiyor. Bölgedeki 30 civarında muhtarla, kanaat önderleriyle diyalog halindeyiz. Yaşanılabilir bir Osmangazi amacıyla belediye başkan adayımıza destek olmak için yola çıktık. Birçok bölgede proje çalışmalarımız devam ediyor.  Demiryolualtı, Sırameşeler, Koğukçınar, Gaziakdemir, Soğanlı, Çirişhane özellikle Tabakhane bölgesindeki sorunları tespit ettik. Ulaşımla ilgili proje çalışmalarımız var. Gücümüzün yettiği kadarıyla, gücümüzün yetmediği noktalarda ise diğer parti temsilcileriyle irtibat halinde olarak hizmetleri hayata geçirmeye gayret edeceğiz. Osmangazi'yi çok iyi tanıyoruz, sorunlarını, Belediye Meclisi'nde tartışılmamış konuları biliyoruz. Osmangazi Belediyesi'ne ciddi katkılar sağlayacağımızı düşünüyoruz.

Adaylığınızla ilgili size gelen tepkiler nasıl?

-Çeşitli güç odaklarının akıl karışıklığına sebebiyet vermesi sonucu, 35 yıldır birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlarımızdan bazıları aramızdan ayrıldı. Bu arkadaşlarımız da dâhil olmak üzere Osmangazi'de itilmiş bölge olarak değerlendirilen Demiryolualtı halkı, iktidar mensupları adaylığımıza olumlu tepkiler gösterdi. Ayrıca, toplumun nabzını tutan mekanizma olan muhtarların, heyetlerin desteklerini alıyoruz. Daha da genişleterek bu desteği artıracağız.

MİLLİ MUTABAKAT RUHU SANDIĞA YANSIYACAK

Önümüzdeki seçim, liderimiz Devlet Bey'in de dile getirdiği gibi ülkenin bekasını yakından ilgilendirmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve liderimiz Devlet Bey'in ortaya koyduğu irade ile elde edeceğimiz zafer, yeniden şahlanışın, kalkınmanın işaret fişeği, ülkemize saldıranlara bir sille olacaktır. 'Beka için milli karar, Cumhur için istikrar' anlayışıyla milletimiz, milli mutabakat ruhunu sandığa yansıtacaktır.

YÜREKLERE DOKUNACAĞIZ

Ülküsü olmayanın ilkesi, ilkesi olmayanın karakteri olmaz. Biz bir ülküyle yola çıktık. Memleketimiz için, yaşadığımız bölge için çalışmalar yapma ülküsüyle insanımıza dokunmak, yaşanılabilir Osmangazi inşa etmek için yola çıktık. Yüreklere dokunacağız.

Neler yapacaksınız? Projelerinizden kısaca bahseder misiniz?

Özellikle Demiryolualtı bölgesinde yüksek gerilim hattı ciddi tehdit. Bu kabloların toprak altına alınması konusunda tavsiyelerimiz olacak. Sırameşeler bölgesinde sadece bir tane giriş ve çıkışın olması hem ekonomiye hem de trafiğe büyük bir sorun teşkil ediyor. Paşaçiftliği ve Tabakhane bölgesine bir giriş ve çıkış yapılması için tavsiyemiz olacak.  Hacıbayram Camii'nden gelip Paşaçiftliği'nden geçerek çevre yoluna bağlanacak olan yolun da bir an önce tamamlanması için çalışmalarımız olacaktır.  Bursa'nın en önemli sorunu ulaşım. Bursa'yı sadece YeniDönem gazetesinin önünden geçen yola mahkûm etmişiz. Haliyle bütün trafik bu yol üzerinde yoğunlaşmış durumda.  Alternatif yollar açılmalı. Çekirge üstündeki kuzey yolunun Büyükşehir'le birlikte yapılacak çalışma sonucu hayata geçirilmesi, doğu tarafında Yakın Çevre Yolu'na alternatif yolların yapılması gerekiyor.

Bursa, kültür, sanat, tarih, tarım, turizm şehri. Bu özelliklerinin hiçbirini tam kapasiteyle kullanamıyoruz. Özellikle Osmangazi'yi turizm yönünden ihya etmek için Tabakhaneler bölgesine bir termal tesisin yapılması gerekir. Bu tesis Arap ve Alman turistlerin ilgisini çekecektir. Bununla birlikte Demiryolualtı bölgesinde ciddi bir kentleşmenin önü de açılacaktır.

Bir diğer sorum da Suriyelilerle ilgili. Yaşanan kültür çatışmasını önlemek için ne yapılmalı?

Benim kanaatim, sadece Osmangazi Belediyesi'nin değil, tüm kamu ve kuruluşlarının ortak çalışmalarıyla Suriyelileri rencide etmeden bir bölgede tutmak gerekir. Böylelikle Suriyeliler ile yerli halk arasında yaşanan kültür çatışmasına önlem alınmış olur. Bu tartışmalara ek olarak Arapça tabela rahatsızlığı konusunda ise MHP'nin Belediye Meclis adayı ve 35 yıllık siyasi geçmişe sahip biri olarak, sadece Arapça değil, diğer yabancı dillerin tabelalarının da kaldırılması gerekir. Herkes Türk gibi düşünmeli. Bu konu bizim için çok hassas. Şu anki dönem MHP Belediye Meclis sözcümüz Cemil Aydın Bey'in ciddi çalışmaları neticesinde Güneştepe tarafında Alparslan Türkeş Caddesi açılacak. Tarihe mâl olmuş değerlerin yaşatılması gerektiğini düşünüyorum. Bir yerde de Necmettin Erbakan Bulvarı, Bülent Ecevit Bulvarı veya caddesi açılabilmeli. Özellikle adres yerlerine ülkemize katkı sağlayan Türk devlet büyüklerimizin isimleri verilmeli. Bu tür çalışmalara hassasiyetimiz olacaktır.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

-Önümüzdeki 31 Mart seçimlerinin Türk milletine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah MHP ve AK Parti'nin ortak olduğu Cumhur İttifakı, yeni bir sinerjiyle bu seçimden zaferle çıkacaktır. Biz Türk milletinin refahı için varız. Allah yardımcımız olacaktır, çünkü davamız haktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.