Hava Durumu

Cumhur İttifakı protokolü YSK'ya teslim edildi. Flaş BBP detayı...

AK Parti ve MHP'nin 'Cumhur İttifakı' protokolü, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı tarafından YSK'ya teslim edildi. Protokolde "BBP de bu ittifakın bir parçası konumundadır" ifadesi metne girdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhur İttifakı protokolü YSK'ya teslim edildi. Flaş BBP detayı...

Cumhur İttifakı protokolü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin imzalamasının ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı tarafından YSK'ya teslim edildi. AK Partili Şentop tarafından basın mensuplarına okunan metinde, "AK Parti ile MHP 24 Haziran seçimleri için cumhur ittifakı ünvanıyla seçim ittifakı yaparak katılmaya karar vermişlerdir. BBP de bu ittifakın bir parçası konumundadır. AK Parti ve MHP ayrı ayrı milletvekili listeleri vereceklerdir. Ortak cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhur ittifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp tarihi bir birlikteliktir" denildi.

HEDEF 5 YIL İÇİNDE...

Cumhur İttifakı protokolünde şu ifadelere yer verildi:

Cumhur İttifakı, Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini her şeyin üstünde tutan bir anlayışla, güçlü ve istikrarlı bir parlemento yapısının oluşturulması ve gelecek 5 yıl içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesini temin etmeyi hedeflemektedir. Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp, Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı, hasmane girişimler karşısında, milli ve ahlaki duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir.

2053 VE 2071 VİZYONU İNŞA EDİLECEK

Cumhur İttifakı, Türkiye'yi hedef alan saldırılar karşısında, parti çıkarları ve günlük siyaset hesapları yapmaksızın ortak bir duruş ortaya koymaya ve Türkiye'yi zayıflatarak uluslararası operasyonlara açık hale getirmeye yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır. Bu kararlılık ve işbirliğiyle ittifakımız, Türkiye'yi bölgesel güç ve lider ülke yapacak 2023 hedeflerini gerçekleştirmenin yanı sıra İlayıkelimetullah uğruna asırlarca dünya barışının ve adaletinin teminatı, İslam aleminin ve bütün mazlum milletlerin yegane ümidi olan Türkiye'yi küresel bir güç haline getirecek 2053 ve 2071 vizyonunun altyapısını adım adım inşa edecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.