Hava Durumu

Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener seçim vaatlerini açıkladı!

İstanbul'da partisinin seçim standına düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti lideri Akşener,  "Seçime gidiyoruz savaşa değil. Bugün huzurunuzda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı Sayın Erdoğan'ı İçişleri Bakanı'nı göreve davet ediyorum" dedi. Göreve geldiklerinde 'Türkiye Dayanışma Fonu' kuracaklarını da açıklayan Akşener, yaklaşık 4,5 milyon vatandaşı borç yükünden kurtaracaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2018 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2018 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener seçim vaatlerini açıkladı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da basın toplantısı düzenledi. İstanbul Bağcılar'da dün, Meral Akşener'e imza toplamak için kurulan standdaki görevlilere saldırıda 4 kişi bıçakla, 4 kişi ise darp edilerek yaralandı. Polis ekipleri, kavgaya karıştıkları iddia edilen 8 kişiyi gözaltına aldı. Saldırıya tepki gösteren Meral Akşener, ''Seçime gidiyoruz savaşa değil'' ifadesini kullandı. Akşener, "Sahada milletvekili adaylarının da değişik partilerden demokratik kurallar içerisinde ben daha iyi yaparım diyerek rekabet ettiği şenlik gibi olması gereken seçime doğru gidilirken bugün karşılaştığımız gerilimi artırıcı lider dilinin geldiği bir nokta bu. Bugün huzurunuzda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı Sayın Erdoğan'ı İçişleri Bakanı'nı göreve davet ediyorum. Seçim güvenliğini sağlamak iktidar partisinin görevidir. Bu ülkedeki veya herhangi bir ülkedeki kadınların erkeklerin namusları canları şerefleri o ülkeyi yönetenlerin emanetindedir. Eğer bu emanete uygun davranamıyorlarsa bu arkadaşların biz bu işi yapamıyoruz deyip çekip gitmeleri şarttır" dedi.

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLARIN BORÇLARININ TAMAMINI SİLECEĞİZ

Seçim hazırlıklarıyla ilgili değerlendirme yapan Akşener, "24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimi için yoğun bir tempodayız. Adaylık şartlarını yerine getirdik. Milletimiz an itibarıyla 210 binin üzerinde imza ile Cumhurbaşkanı adaylığımı kesinleştirdi. Sorunların başında ekonomimizin içinde bulunduğu dar boğaz geliyor. Ekonomimizi içinde bulunduğu dar boğazdan çıkarmak için çok kapsamlı çalışma yaptık. Bu çalışmaları 14 Mayıs 2018 Pazartesi günü yapacağımız toplantıyla sizlerle paylaşacağız. Bugün Türkiye'de yaklaşık 30 milyon bireysel kredi borçlusu vardır. Ülkemizde her 10 kişiden 8'inin borcu bulunmaktadır. Bu dünyadaki en yüksek oranlardan biridir. ABD'de bile oran yüzde 65 seviyesindedir. Basında artık her gün borç yüzünden sönen ocakların hikayeleri sıradan haberler haline gelmiştir. Ayın sonunu nasıl getireceğini bilemeyen vatandaşlarımızın bu büyük derdi bir an önce çözülmelidir. Göreve geldiğimiz ilk 100 gün içerisinde bir sosyal dayanışma fonu kuracağız" diye konuştu.  

TÜRKİYE DAYANIŞMA FONU

"Bu fona Türkiye Dayanışma Fonu adını verdik" diyen Akşener, "30 Nisan 2018 tarihi itibarıyla borçları bankalarca yasal takibe alınmış olan borçları tahsilat şirketlerine satılmış olan 4,5 milyona yakın vatandaşımızım tüketici kredisinden doğan borçlarını biz satın alacağız. Asgari ücretle çalışanların borçlarının tamamını sileceğiz. Evine ekmek götürmekte zorlanan işsiz kardeşlerimizi tam rahat edeceği yaşlarda borç krizi içinde debelenen emeklilerimizi bu yükten kurtarmak boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ BORÇLARI

Öğrenci borçlarıyla ilgili de bir vaatte bulunan Akşener, "Öğrencilerimizin borçlarının en az yüzde 80'ini sileceğiz kalan borçlarını 10 yıla kadar taksitli ödeyecekler. Şehit ve gazi ailelerinin bu yöndeki borçlarını sileceğiz. Yaklaşık 4,5 milyon vatandaşımızı borç yükünden kurtarıyoruz. İşsiz ve emeklilerimizi şehit ve gazi ailelerini ödeyemedikleri bütün borçlardan kurtarıyoruz. Şimdi diyecekler ki nereden gelecek bu para? Saray için uçaklar için 5 milyar lirayı nereden buldun kardeşim? Sarayına tanesi 1500 liralık kadehleri nasıl nereden aldın? Suriyeli misafirlerimize 10 milyar doları nereden buldun? Bütün bunlara para buluyorsun da milletin derdini çözmeye gelince niye sızlanıyorsun? Durmuş Yılmaz Bey bu fonun nasıl çalışacağını detaylarıyla açıklayacak. Borç silme ve azaltma fonunun maliyeti yaklaşık 8 milyar TL olacak. Borç kaderiniz değil sileceğiz ve kurtulacaksınız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.