Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 'Pazartesi yayımlayacağız'

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü ilk Cumhurbaşkanlığı KHK'sını yayımlayacaklarını, saat 21:00'de de kabineyi açıklayacaklarını duyurdu. Erdoğan, cuma günü ilk kabine toplantısını gerçekleştireceklerini de söyledi. Yeni kabineyle ilgili ipucu da veren Erdoğan, kabinede Meclis'ten de isimler olabileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2018 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2018 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 'Pazartesi yayımlayacağız'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

-- 27. dönem TBMM'nin tüm üyelerini tebrik ediyorum. 24 Haziran'da AK Parti listelerinden milletvekili seçilen 295 arkadaşımdan her birini tebrik ediyorum.

Hizmet yarışında bayrağı sizler devraldınız. İçinizde bu sıralarda oturmuş olanlar, ilk defa bu görevi üstlenenler var. Yapacak çok işimiz bulunuyor.

-- Biz 7 Haziran hariç Meclis'te hep tek başına çoğunluğa sahip olarak yasama faaliyeti yürüttük. Gerek oy oranı, gerek milletvekili sayısı bakımından hedeflerimizin gerisinde kalmış olmamız, daha çok gayret göstermemiz gerektiğine işaret ediyor. Milletimiz öyle mesajlar verir ki hayran olmamak mümkün değil. Seçim sonuçlarını böyle okumak gerekiyor.

YENİ KABİNE PAZARTESİ 21.00'DE AÇIKLANACAK, CUMA TOPLANACAK

-- Pazartesi günü saat 21.00'de kabinemizi açıklayacağız. Pazartesi ilk Cumhurbaşkanlığı kararnamesini yayınlayacağız. İlk (kabine) toplantımızı yapmadan önce Hacıbayram'a cuma için gideceğiz. Dualarımızı yapacağız ve ondan sonra da ilk kabine toplantımızı inşallah gercekleştireceğiz.

-- Pazartesi günü yapılacak cumhurbaşkanılığı yemin töreni ile Türkiye yeni bir döneme adım atıyor. Meclis'teki merasimin ardından Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde muhteşem bir göreve başlama töreni gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar kesinleşen haliyle törene 22 cumhurbaşkanı ile 17 başbakan, cumhurbaşkanı yardımcısı, meclis başkanı düzeyinde katılım olacak.

'ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE EN ÇOK DARBEYE KARŞI DİKKATLİ OLACAĞIZ'

-- Önümüzdeki dönemde en çok vesayete ve darbeye karşı dikkatli olacağız. İster içeriden ister dışarıdan gelsin milli iradeye gölge düşürecek, milletimizin emanetine halel getirecek hiçbir dayatmaya rıza göstermeyeceğiz.

'BİZ TEVAZUYU KENDİSİNE İLKE EDİNMİŞ BİR TOPLULUĞUZ'

-- Biz tevazuyu kendisine ilke edinmiş insan topluluğuyuz. Kimseye tepeden bakamayız. Bu anlayışı kabul etmeyeceğiz. Bir davanın mensupları olarak yolumuza devam edeceğiz. Arkadaşlar bu hareketin için ben olmaz biz olur. Aksi takdirde bizden öncekiler nasıl yerle yeksan olduğuysa biz de yerle yeksan oluruz. Şuanda az önce rakamları da size verdim. 26 milyon insan bize güven aşıladı. 50 milyon oyun içinde 26 milyon. Bu imtihanı başarı ile vermemiz lazım. Salı günü ilk yurtdışı ziyaretimi Azerbaycan ve KKTC'ye gerçekleştirerek geleneğimizi sürdüreceğiz. Çarşamba günü de Brüksel'e giderek ülkemizi temsil edeceğiz. 2 günlük bir NATO zirvesinden sonra burada çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

BİZE YORGUN DİYENLERİN...

- Seçimlerde gördünüz, bizlerle ilgili 'yorgun bir cumhurbaşkanı adayı' gibi yakıştırmayı yapanların hali ortada. Bize 'yorgun' yakıştırmasını yapanların, bizim ne denli antrenmanlı olduğumuzdan haberleri yok. Aslında onlar zihninsel bir yorgunluğun içerisindeler fakat bizler hamdolsun böyle bir durumun içinde değiliz; çok daha güçlü bir şekilde, çok daha güçlenerek bu yola devam ediyoruz.

-- Bir süredir sessiz sedasız şekilde Kandil'le ülkemiz arasındaki bölgeyi de temizliyoruz. Çok önemli mesafe kat ettik. Terör örgütünün cirit attığı yerler, artık ülkemizin kontrolü altındadır. Kandil'i ve Sincar'ı terör örgütünden temizleyene kadar operasyon devam edecek.

-- CHP, bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyi taşıma oylarla Meclis'e sokarak bir anlamda destek vermiştir.

FETÖ SUÇLULARININ YAKINLARININ PASAPORTLARI

-- (FETÖ ile mücadele kapsamında konulan pasaport tahdidi) Artık soruşturmalar ve davalar belli bir aşamaya geldiği için, bunlardan 181.500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi, şayet mani bir hal yoksa birkaç gün içeresinde kaldırılacaktır. Böylece yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayan vatandaşların mağduriyetlerini gidermiş olacağız.

-- Ekonomideki yapısal sorunlarımızı çözeceğiz. Gereken her tedbiri alacak, her uygulamayı devreye sokacağız. Rusya ile ilişkilerimiz adeta katlanarak gelişiyor.

Erdoğan, konuşmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada "Kabinede Meclis'ten de isimler olabilir" dedi.

ERDOĞAN'DAN KABİNE MESAJI

Konuşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, kabinede Meclis'ten de isimler olabileceğini söyledi. 

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı olacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.