Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkan Aktaş'la görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede; ulaşımdan, kentsel dönüşüme Bursa'yla ilgili tüm konular masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2018 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2018 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkan Aktaş'la görüştü!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.  Aktaş, toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaklaşık 1 saatlik görüşme gerçekleştirdi. 4,5 aylık süre zarfında yaptıklarını anlatan Aktaş, , revize edilerek devam eden projeler ile iptal edilen projeler hakkında detaylı bilgi verdi. Özelikle ulaşım, trafik ve kentsel dönüşüm konularında gelinen nokta, mevcut durum ve beklentiler hakkında konuşan Aktaş, bu konularda Erdoğan'ın taleplerini dinledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM UYARISI

Erdoğan, Bursa kamuoyunu yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm konusunda dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Erdoğan, yüksek ve yoğunluğu arttıran kentsel dönüşümlere asla izin verilmemesi gerektiğini söyledi.  

DOĞANBEY BİLMECESİ

Görüşmede, Bursa'nın kalbine saplanan hançer' benzetmesinin yapıldığı Doğanbey konutları da gündeme geldi. Erdoğan, sorunun çözümüyle ilgili projeleri olduğunu söyleyen Aktaş'a çalışmalarını sürdürmesi yönünde talimat verdi. Doğanbey'in çözümü için TOKİ'yle çalışma yürütüleceği belirtildi.

METRO VE METROBÜS TAVSİYESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşımla ilgili ise bundan sonraki süreçle ilgili hafif raylı sistem yapılmaması, metro veya metrobüs alternatiflerinin değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu. Erdoğan ayrıca Yıldırım metro hattının temelinin bir an önce atılması gerektiğini söyledi.

BURSA'YA DESTEK VERİLECEK

Mali durum hakkında da rapor sunan Aktaş, büyük ölçekli altyapı yatırımları konusunda Ankara'nın desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Erdoğan, Aktaş'ın destek çağrısına olumlu sinyal verdi. Erdoğan ayrıca büyükşehir belediyeleri için bir dizi çalışma yapıldığını ve payların arttırması gibi bir konu hakkında çalışma yapıldığı müjdesini verdi.

GÜZEL ŞEYLER DUYUYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bursa'dan genel olarak son dönemlerde güzel şeyler duyduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Büyükşehir - Belediye Başkanı ve İl Başkanın arasındaki uyumun tüm teşkilata yayılmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, 2019'a güçlü bir şekilde girmek istediğini söyledi ve daha fazla çalışılmasını söyledi.

BURSA'YA YAKIN TAKİP

Bursa'daki kentsel dönüşüm uygulanmalarından, ulaşımdaki düzenlemelere kadar her konuyu yakından takip ettiğini ifade eden Erdoğan, gelişmelerden memnun olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.