Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de Melih Gökçek ile görüştü! Gökçek'ten açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de istifasının istendiği iddia edilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile bu akşam 2 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2017 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de Melih Gökçek ile görüştü! Gökçek'ten açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifalarını istediği iddia edilen  belediye başkanları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek de bulunuyor...

Geçtiğimiz günler de Gökçek'le ilgili iddialara yanıt veren Erdoğan, "Herhangi bir birim; partimizin belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire... Bu süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Şu anda böyle bir şey önümüzde yok ama bundan sonra da olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu, tüm bunları kapsayan bir konuydu" demişti.

GÖRÜŞME SONRASI GÖKÇEK'TEN AÇIKLAMA

Görüşme sonrası Melih Gökçek sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Gökçek, "Dün gece Sayın Cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim. Bu gece görüştük. Sayın Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum. Ayrıca Büyükşehir'in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdim. Kamuoyunun bilgisine." mesajını paylaştı.

Erdoğan'dan ise henüz nir açıklama gelmedi.

PARTİNİN ŞEREFİ DAHA ÖNEMLİ

Erdoğan İran dönüşünde yaptığı açıklamada istifa iddialarıyla ilgili şunları söylemişti:

 "Bir makama getirilirken her şey iyi güzel, ama benim metal yorgunluğu olarak dediğim durumlarda makamı boşaltılmasının istenilmesi niye yadırganıyor? Kaldı ki istifa ya da görevden ayrılma, bu davada bir sorun olarak görülmemelidir. Nitekim birçok arkadaşımız daha önce birçok görevlerini bırakmışlar, sonra başka görevler almışlardır. Ama dava olarak görmez de, hasbi değil hesabi davranırsan, 'Benim şanım var şerefim var' dersen, kusura bakma ama partinin şerefi herkesin şerefinin şanının çok daha önündedir" şeklinde konuştu.

Görevden alınacağı iddia edilen Gökçek ise, "Şer odaklarının fitne çabalarına asla prim vermeyeceğiz. Öyle bir hava meydana getiriyorlar ki her söylediğinizi bir yerlere çekerek algı operasyonu yapıyorlar. Şunu söylemek isterim ki Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak ümmetin her ferdinin görevidir. Çünkü Sayın Erdoğan sadece Türkiye'nin değil ümmetin lideridir. Fitne peşinde olanlar boşa uğraşırlar" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan bugün Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'la da görüştü.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da bugün Kanal 24'te katıldığı programda, "Gökçek'in istifasının isteneceği iddialarına ilişkin  "Ak Parti bir dava hareketi. Davanın zarar görmesi söz konusu olursa herkes kendine bakacak. Herkes davanın çıkarını incelemeli... Seçimle gelen seçimle gider, halk belediye başkanını seçerken şahsa oy veriyor ama bir yandan da partiye veriyor. Parti bir kişiyi koyuyorsa herhalde o kişiyi çekme hakkı da vardır" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.