Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! ABD ürünlerine boykot kararı...

ABD'nin ekonomik saldırısına karşı 'yapabileceğimiz iki şey var' diyerek, bunları ekonomik ve siyasi tavır olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların Iphone'u varsa, öbür tarafta Samsung var, bizde Venüs var, Vestel var" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2018 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2018 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! ABD ürünlerine boykot kararı...

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu"nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kuruluşundan bugüne AK Parti sempozyumunun başarılı geçmesini diliyorum. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Tüm AK Parti camiası hepiniz hoş geldiniz.

AK Parti nevzuhur bir siyasi oluşum değil. Biz en başından beri AK Parti'yi milletimizin partisi olarak gördük. AK Parti'nin tarihi milletimizin tarihi kadar eskidir. Burada özellikle vurgulamak istediğim husus, AK Parti'yi anlamak için önce Türkiye'yi ve Türk milletini anlamak gerekir. Coğrafyası ile, tarihi ile, kültürü ile bu milleti anlamayan hiç kimse AK Parti'nin ne olduğunu, nereye gittiğini çözemez.

"YAPABİLECEĞİMİZ İKİ ŞEY VAR"

Türkiye tartışmaların, kodlar, şifreler değil, açık yüreklilikle yapılabildiği bir ülke olmalıdır. Türkiye'ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Eskiden bu işler daha sofistike, daha örtülü yollardan yapılırdı. Şimdi bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar. Buna karşı yapabileceğimiz iki şey var. Bunlardan biri ekonomik diğeri siyasi tavır. Ekonominin gerektirdiği tedbirleri aldık, alıyoruz. Gece gündüz çalışıyorlar. Biz de tüm süreci yakından takip ediyoruz.

Yapabileceğimi ikinci ve asıl olan husus siyasi duruşumuzu sağlam tutmak. İşin arkasında başka niyetler vardır. Cari açık, faizler, enflasyon başta olmak üzere çözmemiz gereken bazı sorunlar olduğu gerçeğini gözden ırak tutmuyoruz.

"EKSİKLERİMİZİ DE GAYET İYİ BİLİYORUZ"

Ekonomimiz tıkır tıkır çalışıyor. Dünyada örnek gösterilen turizmde adeta patlama yaşayan bir ülke konumundayız. Biz savaşa mı girdik, işgale mi uğradık, hayır. Kendi topraklarımızda da bölgemizde de huzurun teminatı bir ülke durumundayız. Kendimize güveniyoruz ama eksiklerimizi de gayet iyi biliyoruz.

"NEREYE VARMAK İSTİYORSUNUZ?"

Bunlar sahada bize istediklerini yaptıramayınca, tıpkı askeri güç gibi ekonomiyi de bir silah olarak kullanmaktan çekinmiyorlar. Ekonomi ile ilgili kararlarımızı bu derece soğuk kanlı almamızın sebebi işte bu arka plandır. Biz sizinle stratejik ortak değil miyiz? Biz sizinle Somali'de, Afganistan'da beraber olmadık mı? Kosova'da beraber olmadık mı? Peki, bu yaptığınız nedir? Ne yapmak istiyorsunuz, nereye varmak istiyorsunuz?

Bize bir maliyeti var ama operasyonu gerçekleştirenlere de bir maliyeti olduğu şüphesiz. Türk milleti canıyla malıyla dişiyle tırnağıyla tüm varlığını ortaya koyacağını defaatle göstermiştir. 15 Temmuz bunun en somut örneğidir. Bugün de milletimizle birlikte doların, kurun, enflasyonun, faizin karşısında aynı kararlılıkla duracağız. Onlar TL'yi alıp doları bankalarda bozdurduğunu görüyorum. Mesele bu. 

"İHRAÇ, İHRAÇ, İHRAÇ"

Buradan iş dünyamıza sesleniyorum. Ekonomik tetikçilere vereceğimiz en güzel cevap, işimize dört elle sarılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz. Depoları kilitlemenin anlamı yok. İhraç, ihraç, ihraç. Üretimi askıya alalım... Çok ciddi yanlış yaparsınız. Üretim, üretim, üretim; yola devam. Daha çok istihdam oluşturacağız, daha çok ter dökeceğiz. Dışarıdan dövizle aldığımız ürünün daha iyisini, daha kalitelisini üretip biz dışarıya satacağız.

"AMERİKA'NIN ELEKTRONİK ÜRÜNLERİNE BOYKOT UYGULAYACAĞIZ"

Amerika'nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların Iphone'u varsa, öbür tarafta Samsung var, bizde Venüs var, Vestel var. 

Dövize gidersen o zaman teslim olursun. Sakın. Sen Türk'sün.

Biz bir numarayız. Niye? Ya bizim gönlümüz zengin, gönlümüz. GSMH'ya göre devamlı onlar arkamızdan geliyor. Bu millet evelallah batmayacaktır.

Üretimimizle, ihracatımızla, pazarlarımızla, markalarımızla dünyada hakettiğmiz yer aldığımızda, cari açık, enflasyon, faiz diye bir sorunumuz kalmayacak. Savunma sanayiinde hiç kimseye muhtaç olmadan kendi imkanlarımızla dostlarımıza da el uzatacak duruma geldik.

Yurt dışında verdiği emeği, ortaya koyduğu gayreti burada sergileyen herkes ülkemizde çok daha iyi bir hayat seviyesine kavuşacaktır. Bizim mankurtlara ihtiyacımız yok. Bize bu ülkenin kalbi iman dolu, kafası zehir gibi çalışan gençler yeter.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.