Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması

Levent'teki caminin temel atma töreninde konuşan Erdoğan, "Biz nasıl başka ülkelerdeki ibadethalere karışmıyorsak, başka ülkelerin bizim ibadethanelerimize karışma hakkı yok, Ayasofya konusunda yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımıza saldırıdır" açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2020 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Levent Cami Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan Levent Camisi'nin temel atma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Levent'teki camiye "Barbaros Hayrettin Paşa" adını verdiklerini açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ni 2022'nin sonunda bitirme sözünü aldık. İnşallah 2022 sonunda camimizden ezan sesini duyacağız."

"Sakarya'daki patlama sonrası çıkan yangın kontrol altına alındı. Can kaybının artmamasını umuyoruz. Her türlü tedbir alınmış vaziyette.

Dünyanın farklı coğrafyalarında farklı stillerle süslenen camiler Müslümanlığın birer sembolüdür.

Levent Camisi'nin İstanbul'a, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah İstanbul'un cami zenginliğini bir adım daha öteye taşıyacaktır.

Biz nasıl dünyanın diğer ülkelerinde kendi vatandaşlarına hizmet veren ibadethanelere karışmıyorsak kimsenin de bizim ibadethanelerimize karışmaya hak ve salahiyeti yoktur.

Türkiye her dinden insanlara uygun ibadethane bulunmaktadır. Ülkemizde kiliselerin restorasyonu gerçekleştirdik. Ayrıca Göbeklitepe başta olmak üzere, farklı dönemlerde yapılan binlerce ibadethaneye sahibiyiz. Ülkemize Ayasofya konusunda yöneltilen ithamlar, doğrudan egemenlik hakkımıza saldırı anlamını taşımaktadır.

Milyonlarca insan sadece dini inançlarından dolayı hayatlarına kastedilmesi dahil her türlü baskıya maruz kalıyor. Asıl bakılması, üzerinde durulması, tedbir alınması gereken yer burasıdır.

Biz ülkemizdeki hakim inanç grubu olan Müslümanların ve diğer dini inançlara mensup olanların da hakkını hukuku korumaya devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.