Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken İmamoğlu açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ilişkin seçim tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meclis'in çoğunluğu bizde. Şu anda hala her şey devam ediyor. Öyle de olsa, bunlar neye dönmüş biliyor musun, bunlar topal ördek" dedi. Erdoğan'ın, İmamoğlu'na dair isim vermeden "topal ördek" benzetmesi dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2019 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2019 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken İmamoğlu açıklaması!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Miraç Kandili nedeniyle İstanbul Çamlıca Camii'nde Kur'an'ı Kerim okudu.

Erdoğan, camide vatandaşlarla kısa süre sohbet etti. Sohbet sırasında Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ilişkin seçim tartışmalarıyla ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, Ekrem İmamoğlu'nun önde olmasına dair isim vermeyerek "Meclis'in çoğunluğu bizde. Şu anda hala her şey devam ediyor. Öyle de olsa, bunlar neye dönmüş biliyor musun, bunlar topal ördek" dedi.

Erdoğan'ın, İmamoğlu'na dair isim vermeden "topal ördek" benzetmesi dikkat çekti.

TOPAL ÖRDEK NE DEMEK?

Başkanlık sistemiyle yönetilen Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkan ile Kongre'nin çoğunluğunun aynı partiden olmaması durumunda başkan için 'topal ördek' kavramı kullanılıyor. Topal ördek kavramı Amerikan siyasetinde görev süresinin sonuna gelen başkanlar için de kullanılan bir kavram. Zira ABD'de, yeni başkan seçildikten sonra 'geçiş süreci' adı altında eski başkan 3 ay daha göreve devam ediyor.

ABD siyasetinde birçok örneği olan topal ördek başkanların en sonuncusu Barack Obama'ydı. Obama'nın görev süresinin bitimine 2 yıl kala gerçekleşen seçimlerde Senato'da Cumhuriyetçiler çoğunluğu ele geçirince topal ördek konumunda kalmıştı. Mevcut Başkan Donald Trump'ın yönetiminde ise benzer bir durum şimdilik söz konusu değil. Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi Trump yönetimi iktidardayken, ABD Kongresi'nin her iki kanadında da benzer bir şekilde Cumhuriyetçilerin çoğunluğu bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.