Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Irak' açıklaması: 'Bunu ikiye katlayalım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunması, istikrar ve güvenliğinin sağlanması Irak siyasetimizin temelini oluşturur" dedi. Erdoğan konuşmasında terörle mücadelede iş birliği mesajı da verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2019 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2019 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Irak' açıklaması: 'Bunu ikiye katlayalım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"Irak DEAŞ'a karşı verdiği mücadeleden muzaffer çıkmıştır. Bedeli ağır olmuştur. Tarihi ve medeniyeti yerle yeksan ettiler. Binlerce Iraklı kardeşimiz şehit oldu. Türkiye bu mücadelesinde Irak'a destek olmuştur. Her alanda her türlü desteği vermeye hazırız. Irak'ın kendi ayaklarının üzerinde durması, bölgesel güvenlik ve istikrar bakımından da son derece önemlidir.

Irak ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarını inşallah bu yıl içerisinde kaldığımız yerden devam ettireceğiz. Irak'ın yeniden imarı için Kuveyt'te düzenlenen konferansta 5 milyar dolarlık kredi taahhüt etmiştik, çalışmalarımızı hızlandırdık. Irak'taki altyapı projelerine katkı sunmaya hazırız. 2013'te 16 milyar dolarla rekor kırmıştık. Şimdi bunu 20 milyar dolara yükseltelim. Hatta bunu ikiye katlayalım.

DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri hem Türkiye hem de Irak için tehdit oluşturmaktadır... Terörle mücadelemizde başarıya ulaşabilmek için birlikte çalışmanın öneminin farkındayız. İş birliği içinde çalışmayı sürdüreceğiz."

"HER ALANDA İŞBİRLİĞİ"

Ardından söz alan Salih de "Kardeş Türkiye'ye dostluk kardeşlik ve her alanda ortak işbirliği mesajıyla geldik" sözleriyle Erdoğan'ı destekledi. Salih, "Dışardan vesayetlere ihtiyaç duymamaktayız. Irak sahip olmuş olduğu stratejik konumu ve tarihiyle çok şey yapabilir. Irak ve Türkiye birçok konuyu beraberce ele alıp çözümleyebilir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.