Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert mesajlar: 'Kim ki o gideceğim soracağım?'

AK Parti'yi kurarken Pensilvanya'ya giderek izin aldığını iddia eden Muharrem İnce'ye yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İspat etmezsen namertsin. Benim belediye başkanlığım dönemimde Altunizade'de bulunurlardı. O zaman 2 veya 3 defa kendisiyle görüşmem olmuştur. Partimin kuruluşuyla alakalı asla. Kim ki o gideceğim soracağım ya?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2018 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2018 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert mesajlar: 'Kim ki o gideceğim soracağım?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti aday tanıtım toplantısında partililere seslendi. İnce'nin iddialarına yanıt veren Erdoğan, FETÖ elebaşı Gülen'le görüşmesiyle ilgili, "Benim belediye başkanlığım dönemimde Altunizade'de bulunurlardı. O zaman 2 veya 3 defa kendisiyle görüşmem olmuştur. Partimin kuruluşuyla alakalı asla. Ben kim ki o ona soracağım yahu" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen, partisinin İstanbul aday tanıtım programına katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şahsının 5 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı, milletvekili adaylarının 21 Mayıs'ta resmen belli olmasıyla başlayan seçim maratonlarının, 24 Haziran akşamı zaferle neticeleneceğini söyledi.  İstanbul'un her seçimde olduğu gibi, 24 Haziran'da da seçimlerin belirleyici şehri olacağını vurgulayan Erdoğan, bu seçimde İstanbul'un Meclis'teki 600 milletvekilinin 98'ine tek başına karar vereceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Türkiye genelinde hedefimize ulaşabilmenin yolu, önce İstanbul'u veya İstanbul'da başarıyı yakalamaktan geçiyor" diye konuştu.  Hem Cumhurbaşkanlığı'nda hem de milletvekilliğinde kendilerini zafere taşıyacak olanın, adayların ve teşkilatlarının ortaya koyacakları gayret ve performans olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eskiler zahmetsiz rahmet olmaz derler. Bizim siyaset tarzımızda çok çalışmadan, emek vermeden, terlemeden, fedakarlıkta bulunmadan netice almak diye bir şey söz konusu değildir. Biliyorsunuz, 6 Mayıs'ta yine İstanbul'da 'Erdem, irade ve cesaretle Türkiye şahlanıyor' diyerek seçim manifestomuzu açıkladık. Ardından 24 Mayıs'ta tüm adaylarımızın tanıtım toplantısında, seçim beyannamemizi Ankara'da kapalı spor salonunda milletimizle paylaştık. Her şehrimizde aday tanıtım toplantıları ve yoğun bir programla sabah erken saatlerden sahura kadar kesintisiz şekilde milletimize yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyor, destek istiyoruz. Bugün de İstanbul'da zaten başlamış olan çalışmalarımızı bu tanıtım toplantısıyla taçlandırmış oluyoruz. Biz de Erzurum'dan başladığımız miting maratonumuzu, her gün bir veya iki il mitingi şeklinde, çoğunlukla iftarlarda da farklı bir programla seçime kadar sürdüreceğiz. Sizlerin de 24 Haziran'da zaferimizi ilan ettiğimiz ana kadar durmadan, duraksamadan çalışacağınıza inanıyorum."

Erdoğan, salondakilere, "İstanbul; milletimizle birlikte 'Vakit birlik vakti' demek için gece-gündüz çalışıyor muyuz? Hanımlar; seçim gününe kadar 'Vakit İstanbul vakti' diyerek var gücümüzle çalışıyor muyuz? Gençler, liseden üniversiteye, tüm öğrencilerimizi, çalışan gençlerimizi 'Vakit Türkiye vakti' diyerek sandık başına getiriyor muyuz? Milletvekili adaylarımızla güçlü Meclis için, İstanbul'un gönlüne girmeye hazır mıyız Cumhurbaşkanlığında, güçlü hükümet için yeni yönetim sistemini herkese anlatmaya hazır mıyız İstiklalimizin ve istikbalimizin teminatı olan güçlü Türkiye için hep birlikte çok çalışıyor muyuz?" diye sordu.  Katılımcılardan "Evet" yanıtını alan Erdoğan, "Rabbim sizlerden razı olsun" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Türkiye genelinde hedefimize ulaşabilmenin yolu önce İstanbul'u veya İstanbul'da başarıyı yakalamaktan geçiyor. 6 Mayıs'ta yine İstanbul'da 'Erdem, irade ve cesaret ile Türkiye şahlanıyor' diyerek seçim manifestomuzu açıkladık. Ardından 24 Mayıs'ta seçim beyannamemizi Ankara'da milletimizle paylaştık. İstanbul vakit birlik vakti demek için gece gündüz çalışıyor muyuz? Hanımlar seçim gününe kadar vakit İstanbul vakti diyerek var gücümüzle çalışıyor muyuz?

ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Rabbimizin ve ecdadımızın huzurunda, İstanbul'a ve tüm milletimize söz veriyoruz; Fatih'in askerleri ve manevi rehberleriyle fethettiği bu şehre namahrem eli uzanmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu mübarek beldenin üzerinde dalga dalga yayılan ezanların dinmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu aziz şehri ve bu güzel ülkeyi örselemek için fırsat kollayanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakacağız. İstanbul'un her bir tepesinde, her bir mabedinde her bir hanesinde yanan o fetih ışığını söndürmek isteyenlere meydanı ve meydanları asla bırakmayacağız. İstanbul'un boynunu bükük koymayacağız. milletimizin birliğini, beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Ülkemizin bütünlüğünü canımız pahasına koruyacağız. Devletimizin bekası uğurunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız.

MİLLİ OLMAK, MİLLİ GELİRİ ARTIRMAK DEMEKTİR

Milli gelirimizi 3,5 kat artırdığımızda enflasyonu tek haneli rakamlara düşürdüğümüzde Türkiyemizin hem kalkınmasına hem özgürleşmesine hizmet etmiş olduk. Yerli ve milli siyaset işte tam da budur. Ama bunu kavramayanlar oldu. Milli olmak; milli geliri artırmak, milletin iş ve aşını büyütmek demektir. Milli olmak; faize giden parayı, yatırımlar ve sosyal yardımlar yoluyla millete aktarmak demektir. Yerli olmak; Türkiye'yi 5 cente muhtaç halde IMF kapısında bekletmemek, savunma sanayinde dışa bağımlılığı olmamak demektir. Yeni bir düzen inşa etmek zahmetlidir eski düzenden beslenenler değişime düşman olurlar. Biz muhalefet gibi iki yüzlü davranmadık davranamayız. Gençler kardeşlerim seçim beyannamemizde İstanbul'a verdiğimiz çok söz var.

YAPAMAZSIN SENİN HAVSALAN BUNU ALMAZ

Ana muhalefetin adayı ona kalsa devasa bir havalimanını istemez. Hiçbir şey istemiyorlar ki Kanal İstanbul? Hayır. Tutturmuş bir şey 3. köprüyü Erdoğan yaptıysa ben de 4. köprüyü yaparım. Yapamazsın senin havsalan bunu almaz. Biz denizin altından Marmaray'ı geçirdik Avrasya Tüneli'ni geçirdik haberin var mı?

SAYIN İNCE SANA BİR NASİHATTA BULUNAYIM...

Sayın İnce sana bir nasihatte bulunayım Atatürk Havalimanı boşalınca da burayı İstanbul'a yakışır millet bahçesi haline getireceğim. Sen buna da karşı çıkarsın ama milletim sana zaten sandıkta gereğini gösterecek. Geçen aksam Yenikapı'ya iftara geliyorum deniz kenarında vatandaş iftar sofralarını kurmuş. Ben şoförüme dedim ki burada bir dur. İndim vatandaşlarımızın yanına geçtim. Vatandaşlarımızla sohbete başladık. Resimler vesaire güzel buluşmalar oldu. Bazıları sorunlarını anlattı. Bir gerçeği anlatıyor. Bizim millet bahçelerine ne kadar ihtiyacımız var.

2-3 KERE GÖRÜŞTÜK

Ben AK Parti'yi Pensilvanya ile görüşerek adımını atmışız. Dün söyledim dedim ki bak buradan sesleniyorum dedim aslında muhatap alınacak kalitede birisi değil Pensilvanya'dan bunun görüşmesini yaparak AK Parti'yi kurma çalışmasını başlattığımı ispat etmekle sen mükellefsin. Eğer ispat edemezsen namertsin dedim dün Akhisar'da. Benim hayatımda belediye başkanlığım döneminde Altunizade'de bulunurlardı o zaman 2 veya 3 kere kendisiyle görüşmem olmuştur.

KİM Kİ GİDECEĞİM ONA SORACAĞIM?

Ben kim ki gideceğim ona soracağım? Cezaevinden çıktıktan sonra biz Pensilvanya'ya değil halkımıza gittik. Pensilvanya'ya kiminle gitmişim ispat et ispat etmezsen namertsin. Türkiye'nin ve İstanbul'un yalancı siyasetçilere değil dürüst siyasetçilere ihtiyacı var.

KANAL İSTANBUL VE YERLİ OTOMOBİL AÇIKLAMASI

Kanal İstanbul'a karşı yaptırmam diyor sen kimsin de neyi yaptırmayacaksın? Ey benim sevgili vatandaşım, eğer Boğaz'da yeni tanker faciaları yaşamak istemiyorsak, eğer geçen gün olduğu gibi yalı faciaları yaşamak istemiyorsak, Kanal İstanbul'un niçin yapılması gerektiğini sizlere tekrar hatırlatıyorum ve Kanal İstanbul'un yapımıyla birlikte, değerli kardeşlerim, biz çevre facialarına karşı, çevre katliamı her an olabilir Boğaz'da, buna karşı biz Kanal İstanbul'u yapıyoruz ve dünyada bir marka olacak orası. Ey İnce bunu milli bütçeden değil kamu özel bunları öğrenmek istiyorsan bunları sana ayrı bir ders olarak veririz. Cepteki parayı harcamak kolaydır. Biz bu sistemi kullanarak buralara geldik.

OTOMOBİLLERİ MİLLİ BÜTÇEDEN YAPMAYACAĞIZ

Otomobilleri milli bütçeden yapmayacağız ki. Türkiye'nin bu sektördeki 5 tane devi bir araya geldiler. 2020-2021 gibi yerli otomobilimizi üreteceğiz. Biz bu üretimde en ileri teknolojiyi kullanacağız. Kısa süre önce Tesla sahibi Elon ziyaretime geldi kendisiyle konuştum. İnce biz işi böyle götürüyoruz.

CHP ZİHNİYETİ KİRLİLİK DEMEKTİR

İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman bu belediyeyi CHP'den almıştık. Bugünkü CHP de aynı. CHP zihniyeti kirlilik demektir.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.